Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 iul 2017 - Anul XXII, nr. 162 (6578)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În familie

Soţ şi soţie, trimişi în judecată pentru ultraj asupra a doi poliţişti care au fost ameninţaţi şi atacaţi cu ranga

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat şi o femeie din Vicovu de Sus, soţ şi soţie, au ajuns împreună în boxa acuzaţilor, trimişi în judecată într-un dosar de ultraj în care există două părţi vătămate, doi poliţişti care ar fi fost ameninţaţi şi atacaţi în timp ce-şi făceau serviciul de control al traficului. Faptele s-au petrecut acum doi ani de zile, principalul inculpat din dosar fiind Nicolai Muţuliga, în vârstă de 58 de ani la acea vreme.

Pe 15 iunie 2015, un echipaj de la Poliţia oraşului Vicovu de Sus, aflat în serviciu control trafic pe raza localităţii, a oprit un autoturism Chrysler, cu număr provizoriu de înmatriculare.

 Şoferul, identificat ulterior în persoana lui Nicolai Muţuliga, în vârstă de 58 de ani, localnic din Vicovu de Sus, a refuzat să prezinte documentele personale şi cele ale autoturismului. După mai multe discuţii, timp în care şoferul a refuzat orice colaborare, agenţii au încercat să dea jos plăcuţele de înmatriculare ale maşinii. Cum bărbatul a fost oprit în apropiere de casă, în sprijinul său au venit membri ai familiei.

“Pe timpul cercetărilor, la faţa locului şi-au făcut apariţia soţia şi fiul conducătorului auto, care au intervenit şi împiedicat agenţii de poliţie să-l imobilizeze pe cel în cauză. Întrucât aceştia se manifestau agresiv, inclusiv prin ameninţarea cu un obiect metalic, unul dintre agenţii de poliţie a efectuat somaţia verbală regulamentară, după care a folosit armamentul din dotare executând foc de avertisment în plan vertical”, se arăta la vremea respectivă într-un comunicat al poliţiei judeţene.

Iniţial, poliţiştii au deschis dosar penal pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat, numerele roşii fiind expirate de aproape un an.

Ulterior, ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, care a constatat că în cauză este vorba şi de infracţiunea de ultraj, adică de agresarea celor doi poliţişti care se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Ultrajul ca infracţiune nu face referire neapărat la agresiune fizică în sine, ci şi la ameninţări, intimidări şi orice forme prin care se încearcă oprirea poliţistului din exercitarea atribuţiilor de serviciu. 

Procurorii au decis, după doi ani de anchetă, să-i trimită în judecată atât de Nicolai Muţuliga, cât şi pe Elena Muţuliga.

Procesul în care sunt judecaţi cei doi va începe la Judecătoria Rădăuţi.

Până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată, inculpaţii se bucură de prezumţia de nevinovăţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Soţ şi soţie, trimişi în judecată pentru ultraj asupra a doi poliţişti care au fost ameninţaţi şi atacaţi cu ranga.
 Vizualizări articol: 2410 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Soţ şi soţie, trimişi în judecată pentru ultraj asupra a doi poliţişti care au fost ameninţaţi şi atacaţi cu ranga5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei