Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 iul 2017 - Anul XXII, nr. 146 (6562)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Pagube

Drumuri blocate de copaci doborâţi de vânt şi localităţi fără electricitate, în urma furtunii de joi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Furtuna dezlănţuită joi după-amiază, cu vânt în rafale şi ploaie torenţială, a blocat traficul rutier în mai multe puncte din judeţ şi principala linie CFR spre Ardeal, zeci de copaci fiind doborâţi pe carosabil şi peste calea ferată. Ploaia şi furtuna au început în jurul orei 16.00 în zona de munte şi au măturat aproape întreg judeţul.

Primele probleme au apărut după ora 17.10, fiind sesizate pe DN 17B din comuna Dorna Arini, unde traficul a fost blocat de mai mulţi arbori căzuţi pe drum. Câteva minte mai târziu un bărbat anunţa la 112 faptul că acelaşi drum naţional a fost blocat în satul Chiril din comuna Crucea, unde mai mulţi arbori căzuseră pe carosabil. Din cauza furtunii cu vânt în rafale şi ploaie torenţială, în Dorna Arini au fost rupţi 16 arbori din speciile molid, plop, arin şi paltin, aflaţi pe marginea drumului. În aceeaşi localitate, şapte arbori au căzut în timpul furtunii peste reţeaua de medie tensiune, care a fost ruptă. A fost nevoie de intervenţia Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Dorna Arini, care a înlăturat toţi arborii căzuţi pe carosabil. În satul Chiril, patru arbori căzuţi au blocat drumul, fiind înlăturaţi de angajaţii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Crucea. O echipă a E.ON Moldova s-a deplasat la faţa locului pentru remedierea avariei la reţeaua electrică.

Probleme în trafic au apărut în jurul orei 17.30 şi în comuna Vatra Moldoviţei, pe DN 17A, unde în zona denumită Palma au căzut pe carosabil mai mulţi arbori. Un echipaj al Pompierilor Voluntari din cadrul Primăriei Vatra Moldoviţei au intervenit pentru degajarea celor cinci arbori căzuţi, care au blocat circulaţia pe ambele sensuri circa o jumătate de oră. Câteva minute mai târziu, un şofer aflat în trafic sesiza la 112 faptul că traficul a fost blocat pe DN 17, în comuna Vama, după ce patru stâlpi din lemn au căzut cu tot cu fire la pământ. A fost solicitat sprijinul pompierilor militari, care au acţionat pentru degajarea DN17, circulaţia fiind blocată pe un singur sens, pe direcţia de mers Câmpulung Moldovenesc - Suceava, pentru o perioadă de circa două ore. Furtuna care se îndrepta din zona montană spre municipiul Suceava a doborât câţiva arbori şi la Stulpicani, care au afectat reţeaua de electricitate. În urma acestui incident a fost întreruptă furnizarea cu energie electrică la 60 locuinţe din Stulpicani, iar o rafală puternică de vânt a doborât la pământ mai mulţi arbori în Pojorâta, pe drumul de acces spre Rarău. Vântul în rafale a creat probleme şi în comuna Stroieşti, din apropierea municipiului Suceava, unde un acoperiş a fost smuls de vânt şi aruncat pe DN 17, blocând circulaţia în zonă.

 

Furtuna a lăsat localităţi fără curent electric, blocând şi calea ferată spre Ardeal

Furtuna de joi, cu vânt puternic, ploi torenţiale şi descărcări electrice a făcut numeroase avarii în sistemul electric de distribuţie. Au fost afectate în special elementele de izolaţie şi conductoarele electrice, precum şi elementele de suport şi întreţinere ale acestora. Vineri după-amiază, cu toate intervenţiile echipelor de reparaţii, în judeţ mai erau nealimentate cu energie şapte localităţi.

Rafalele de vânt puternic au afectat mai mult zona de munte a judeţului, unde au acţionat precum o tornadă, provocând doborâturi însemnate. Mai mulţi copaci căzuţi peste calea ferată au perturbat traficul între Moldova şi Ardeal, trenurile aşteptând circa 3 ore. Probleme mari au fost în zona Grădiniţa-Larion, iar trenul InterRegio 1834 Timişoara-Iaşi a acumulat circa de circa 180 de minute întârziere. Alte două trenuri, InterRegio 1765 Iaşi-Timişoara şi Regio 5704 Suceava-Ilva Mică au acumulat întârzieri de cel puţin 140 de minute la destinaţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drumuri blocate de copaci doborâţi de vânt şi localităţi fără electricitate, în urma furtunii de joi.
 Vizualizări articol: 5329 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Drumuri blocate de copaci doborâţi de vânt şi localităţi fără electricitate, în urma furtunii de joi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei