Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 iun 2017 - Anul XXII, nr. 143 (6559)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atitudine

Maricela Cobuz susţine proiectul de lege pentru a îngrădi comercializarea online a medicamentelor contrafăcute

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz a anunţat că va susţine proiectul de lege pentru îngrădirea comercializării online a medicamentelor contrafăcute. Anunţul a fost făcut ieri, în plenul Camerei Deputaţilor, unde Maricela Cobuz a susţinut o declaraţie politică privind „achiziţia de medicamente online și riscul asumat de pacienţi” în momentul consumării acestor medicamente.

Parlamentarul sucevean a arătat că în România populaţia se confruntă cu vânzări online de medicamente de mai multe feluri. Ea a explicat că pe piaţa românească, la nivelul anului 2010, medicamentele contrafăcute, cu vânzare online, reprezentau 5-7 % din piaţa produselor farmaceutice, echivalentul a 100 milioane de euro, aici regăsindu-se și o parte din taxele și impozitele care nu au mai ajuns să fie plătite statului român.

„Din păcate cele mai multe medicamente comercializate în mediul online sunt destinate pacienţilor care au cancer, aceştia fiind cei mai expuşi comerţului ilegal cu medicamente. De cele mai multe ori farmaciile online se folosesc de preţuri mai mici pentru a putea vinde medicamentele contrafăcute și neautorizate pe piaţa farmaciilor din România. Comisia Europeană în domeniul Sănătăţii Publice a emis o directivă privind medicamentele falsificate, care a intrat în vigoare la data de 2 ianuarie 2013 şi care prevede măsuri menite să îmbunătăţească siguranţa medicamentelor, fiind vorba despre măsuri de verificare a autenticităţii medicamentelor și de garantare a calităţii acestora”, a declarat Maricela Cobuz.

Deputatul PSD de Suceava a adăugat că prin modificarea Legii Farmaciei se reglementează comerţul online pentru farmaciile autorizate. Cobuz a spus că în cadrul legii se introduce o prevedere prin care site-urile autorizate trebuie să aibă în spate o farmacie autorizată, urmând ca Ministerul Sănătăţii, prin normele de aplicare a legii pe care le va emite, să vină cu prevederi astfel încât lista farmaciilor autorizate pentru comerţul online să fie afișată pe site-ul Ministerului sau al Agenţiei Naţionale a Medicamentului. Maricela Cobuz a mai declarat că un proiect de lege care cuprinde aceste modificări se află în proces de adoptare la Camera Deputaţilor, proiect care la finalul lunii mai 2017 a primit avizul favorabil al Guvernului României. „Respectivul proiect legislativ reglementează vânzarea de produse medicamentoase prin intermediul internetului, însă doar a celor care se eliberează fără prescripţie medicală”, a precizat Maricela Cobuz. Nu în ultimul rând, ea a afirmat că în calitate de deputat și de membru al Comisiei pentru sănătate și familie va susţine proiectul legislativ în cauză, pentru a îngrădi comercializarea medicamentelor contrafăcute online și a contribui la prevenirea riscurilor la care se expun pacienţii în momentul achiziţionării și consumului de medicamente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maricela Cobuz susţine proiectul de lege pentru a îngrădi comercializarea online a medicamentelor contrafăcute.
 Vizualizări articol: 1819 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Maricela Cobuz susţine proiectul de lege pentru a îngrădi comercializarea online a medicamentelor contrafăcute1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei