Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 iun 2017 - Anul XXII, nr. 139 (6555)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Accident foarte grav

UPDATE - Un bărbat mort şi alţi doi răniţi grav, după ce maşina în care se aflau a fost zdrobită de un autoturism de teren

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Update: Pe imaginile video care surprind accidentul se poate observa cum s-a produs accidentul. Accidentul s-a produs în condiții ușor diferite față de ce a arătat ancheta preliminară a poliției, în sensul că șoferul autoturismului se afla în manevra de întoarcere, dar nu cu spatele. Locația este foarte aproape de intrarea în Bucșoaia, dar totuși în afara localității.

Șoferul VW-ului vrea să se întoarcă din drum și virează la stânga. Intră pe contrasens fără a se asigura, ieșind practic în fața mașinii de teren care venea cu viteză dinspre Frasin.

 

Un accident rutier deosebit de grav a avut loc ieri dimineaţă, pe DN 17, la Bucşoaia-Frasin, un autoturism VW Golf fiind pur şi simplu zdrobit de o maşină de teren, un Mitsubishi L200. Din cei patru oameni care se aflau în autoturismul VW Golf, unul a murit, doi erau ieri răniţi grav şi doar unul a scăpat cu leziuni uşoare. Consecinţele accidentului au fost agravate şi de faptul că autoturismul VW a fost lovit în partea lateral dreapta, în timp ce şoferul făcea o manevră de întoarcere neregulamentară. Accidentul s-a petrecut dimineaţă, puţin după ora 8.00, iar datele de anchetă arată că şoferul VW-ului a comis o eroare fatală.

 

Pompieri au găsit doi încarceraţi

Cei patru oameni din autoturismul VW Golf făceau parte dintr-o echipă de muncitori care lucra la amenajări interioare. La ora accidentului, oamenii se îndreptau spre locul de muncă.

Primii care au ajuns la faţa locului au fost pompierii militari de la Gura Humorului. La faţa locului au găsit doi oameni încarceraţi în autoturismul VW, unul dintre ei fiind în stare de inconştienţă. Cei doi au fost extraşi din maşină şi, alături de ceilalţi doi bărbaţi care s-au aflat în VW, au fost urcaţi în ambulanţe şi duşi la Spitalul Gura Humorului ori la cel de la Suceava, în funcţie de evaluarea stării lor.      

 

Un accident de manual care arată ce nu trebuie să facă niciodată un şofer

Poliţiştii de la Compartimentul Rutier al Poliţiei oraşului Gura Humorului au demarat cercetări la faţa locului, reuşind să stabilească, după câteva ore, cum s-a petrecut accidentul.

În urma primelor verificări efectuate rezultă că Vasile Pîţu, în vârstă de 51 de ani, din Cajvana, şoferul autoturismului VW Golf, se deplasa dinspre Gura Humorului spre Frasin, însă, înainte de intrarea în localitatea Bucşoaia, s-a decis să se întoarcă din drum. Din scenariul conturat de poliţişti rezultă că şoferul a virat la stânga, ieşind în afara carosabilului, intenţia sa fiind de a se întoarce din trei mişcări. Din păcate, șoferul nu a intuit pericolul la care se expune, efectuând manevra de mers înapoi fără a se asigura suficient.Dinspre Frasin venea autoturismul de teren la volanul căruia se afla Cezar Ilişanu, în vârstă de 42 de ani, din Broşteni, care nu a mai putut evita impactul. Maşina de teren a lovit extrem de violent în partea lateral dreapta VW-ul, şocul pentru cei patru oameni din această maşină fiind teribil.

 

Leziunile grave a doi bărbaţi internaţi la Spitalul Judeţean Suceava

Iacob Pîţu, un bărbat de 51 de ani, din Cajvana, care era pasager pe bancheta din spate, în dreapta, nu a avut din păcate şanse de supravieţuire. Acesta era inconştient când a fost extras din maşină, iar ulterior, în drum spre spital,  a fost declarat decedat.

Celălalt pasager de pe bancheta din spate, Valeriu Hamburdă, în vârstă de 43 ani, din Broscăuţi – Botoşani, a ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean Suceava. El a fost operat de urgenţă pentru ruptură de ficat. Ieri după-amiază, bărbatul era internat pe secţia ATI a Spitalului Judeţean cu o mulţime de leziuni: politraumatisme, traumatism cranian, traumatism coloană cervicală, traumatism torcao-abdominal, şoc hemoragic şi ruptură hepatică.

Rănit grav era şi şoferul, Vasile Pîţu, internat pe secţia de Chirurgie a Spitalului Judeţean. El era diagnosticat cu politraumatism, traumatism cranio-cerebral cu pierderea de cunoştinţă, amnezie post – traumatică şi contuzie toracică. Cel mai uşor a scăpat un tânăr de 20 de ani, din Caraş Severin, care era pe locul din dreapta faţă în VW, el fiind diagnosticat doar cu o plagă la limbă.

 

Detalii importante pe care anchetatorii trebuie să le lămurească

Cei doi şoferi au putut fi verificaţi cu aparatele etilotest, rezultând că nu au consumat alcool.

Poliţiştii continuă ancheta, pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a produs accidentul. Aceştia au deschis dosar penal pentru infracţiunile de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Din informaţiile pe care le avem, accidentul a fost surprins de o cameră video, astfel că dinamica acestuia este destul de clară. Totuşi, vor mai fi detalii importante care trebuie lămurite, cel mai probabil în urma unei expertize de specialitate. Unul dintre ele este legat de viteza cu care circula autoturismul de teren, cu precizarea importantă că accidentul a fost totuşi în afara localităţii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului UPDATE - Un bărbat mort şi alţi doi răniţi grav, după ce maşina în care se aflau a fost zdrobită de un autoturism de teren.
 Vizualizări articol: 7939 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 4 voturi
UPDATE - Un bărbat mort şi alţi doi răniţi grav, după ce maşina în care se aflau a fost zdrobită de un autoturism de teren3.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei