Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 iun 2017 - Anul XXII, nr. 137 (6553)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atenţie sporită

Un bărbat de 27 de ani, abia întors din străinătate, şi fiul său de 8 luni, nevaccinaţi, s-au îmbolnăvit de rujeolă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primele cazuri de rujeolă din acest an, în judeţul Suceava, au fost diagnosticate de Direcţia de Sănătate Publică şi confirmate de Institutul Cantacuzino, la un bărbat în vârstă de 27 de ani şi la fiul său, în vârstă de 8 luni. Bărbatul, care locuieşte în cartierul Burdujeni, din municipiul Suceava, s-a întors recent din străinătate şi din acest motiv DSP a solicitat Institutului Cantacuzino efectuarea de teste pentru identificarea tipului de virus şi a se stabili astfel dacă este vorba despre un virus autohton sau unul de import.

Directorul adjunct al DSP, dr. Cătălina Zorescu, a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că bărbatul a fost diagnosticat cu rujeolă şi internat în secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, în data de 6 iunie a.c.,  iar în data de 14 iunie a fost internat şi copilul acestuia, în vârstă de 8 luni,  cu acelaşi diagnostic. Ceilalţi patru copii ai acestuia, vaccinaţi antirujeolic, nu au făcut boala.

Din fericire, nici unul dintre cei doi pacienţi nu a avut o formă gravă de boală, evoluţia stării lor sănătate fiind favorabilă. Tatăl a fost deja externat din spital.

Dr. Zorescu face apel la părinţi să-şi vaccineze copiii pentru că rujeola circulă, în continuare, iar singura modalitate de prevenţie este vaccinul. O dovadă grăitoare este cazul acestei familii, cu cinci copii, în care primii patru au fost corect vaccinaţi şi nu s-au îmbolnăvit, iar ultimul, sugar de opt luni, care nu a atins vârsta de vaccinare, a făcut boala. Tatăl, de asemenea, nu a fost vaccinat.

 

Copiii sub nouă luni pot fi feriţi de rujeolă doar prin evitarea locurilor aglomerate

”Nu fac acest anunţ în scop alarmist. Vaccinul este sigur şi poate preveni o îmbolnăvire, mai ales în contextul în care România se confruntă cu o epidemie de rujeolă, înregistrându-se şi cazuri de mortalitate, multe la copii cu vârsta sub un an”, a spus dr. Zorescu.

Prima doză de vaccin antirujeolic se administrează la vârsta de 9 luni, iar următoarea, la vârsta de 1 an, însă şi copiii mai mari pot fi recuperaţi la vaccinare astfel ca până la vârsta de 6-7 ani  să aibă administrate cele două doze de vaccin. Sub vârsta de 9 luni, copiii pot fi protejaţi de rujeolă prin evitarea locurilor aglomerate şi a contactului cu persoane bolnave.

Adjunctul DSP a subliniat că rujeola are un grad de contagiozitate de peste 98%.

Reamintim că, din cursul lunii decembrie 2016 şi până la începutul lunii iunie 2017, în judeţul Suceava nu s-a mai înregistrat nici un caz de rujeolă. Suspiciuni de îmbolnăvire au mai fost în această perioadă, însă diagnosticul nu a fost confirmat serologic.

Dr. Cătălina Zorescu a mai precizat că inspectorii sanitari din cadrul Serviciului de Inspecţie a Unităţilor sanitare din cadrul DSP Suceava efectuează o activitate de controlare a gradului de acoperire vaccinală, acţiunea axându-se, în special,  pe verificarea vaccinării antirujeolice la copiii cu vârsta cuprinsă între 9 luni şi 2 ani.

“ DSP Suceava face o supraveghere activă pe întreg teritoriul judeţului pentru a surprinde  apariţia cazurilor de rujeolă şi a lua din timp măsurile epidemice care se impun”, a mai spus adjunctul DSP.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bărbat de 27 de ani, abia întors din străinătate, şi fiul său de 8 luni, nevaccinaţi, s-au îmbolnăvit de rujeolă.
 Vizualizări articol: 4145 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un bărbat de 27 de ani, abia întors din străinătate, şi fiul său de 8 luni, nevaccinaţi, s-au îmbolnăvit de rujeolă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei