Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 iun 2017 - Anul XXII, nr. 137 (6553)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Reacţie

Trecerea de pietoni fantomă de pe Calea Unirii, corectată de Primăria Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Administraţia locală din municipiul Suceava a reacţionat cu promptitudine la semnalarea, în cotidianul nostru, a existenţei unei treceri de pietoni-fantomă, pe Calea Unirii. Încă din cursul zilei de sâmbătă, o echipă de muncitori a şters marcajul trecerii de pietoni care ajungea în scuarul cu gazon amenajat în mijlocul străzii, din zona sensului giratoriu din apropierea supermarketului Dedeman. Luni, 19 iunie a.c., muncitorii au marcat pe carosabil trecerea de pietoni între cele două trotuare care încadrează strada, aşa cum este normal, şi au semnalizat-o cu indicator rutier. Viceprimarul de Suceava Lucian Harşovschi ne-a declarat că refacerea trecerii de pietoni rămăsese restantă de la realizarea lucrărilor de amenajare a acestui tronson, însă muncitorii nu au avut până acum timp să efectueze corecţia.

Dincolo de ridicolul situaţiei, existenţa unei treceri de pietoni-fantomă ridica probleme de siguranţă rutieră deoarece prin marcajul de pe şosea pietonului i se inducea ideea că traversează regulamentar, prin zonă special amenajată, cu dungi albe trasate pe şosea. În realitate, din punct de vedere legal, trecerea de pietoni nu exista pentru că lipsea indicatorul de atenţionare a trecerii de pietoni, pentru şoferi. Conform Regulamentului rutier, pietonii au prioritate de trecere faţă de conducătorii de vehicule numai atunci când sunt angajaţi în traversarea drumurilor publice prin locuri special amenajate, marcate şi semnalizate corespunzător, ori la culoarea verde a semaforului destinat pietonilor.

Cuvântul "şi" arată obligativitatea prezenţei concomitente a marcajului şi a semnului de circulaţie pentru ca şoferul să fie obligat să acorde prioritate. Regulamentul mai prevede că ”traversarea drumului public de către pietoni se face perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate şi semnalizate corespunzător”, nu oblic, aşa cum era vechiul marcaj. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trecerea de pietoni fantomă de pe Calea Unirii, corectată de Primăria Suceava.
 Vizualizări articol: 3974 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trecerea de pietoni fantomă de pe Calea Unirii, corectată de Primăria Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei