Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 iun 2017 - Anul XXII, nr. 130 (6546)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Caz incredibil!

Tentativă de evadare halucinantă a unui sucevean în Franţa: şi-a înscenat sinuciderea cu un manechin pentru a ataca gardienii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 23 de ani, din municipiul Suceava, pe care familia l-a dat dispărut la Poliţie, pentru că nu mai ştia nimic de soarta lui, apare în numeroase publicaţii din Franţa ca protagonist al unei tentative de evadare, pe cât de sadică, pe atât de hilară şi inexplicabilă. Conform presei franceze, Florin Văcăraşu a ajuns în închisoarea din oraşul Grasse, unde a avut de ispăşit o pedeapsă de 15 luni de închisoare pentru fapte de furt. Până în noaptea de 31 ianuarie spre 1 februarie 2017, acesta a fost un deţinut normal, chiar model:

„Nu punea probleme de disciplină. S-a arătat tot timpul respectuos cu paznicii”, a relatat un oficial în presa franceză. Mai mult, românul urma să fie eliberat la începutul lunii martie 2017, astfel că nu părea un deţinut problemă şi cu atât mai puţin cu unul care ar putea să încerce să evadeze.

Ziariştii francezi au relatat că în noaptea de 31 ianuarie spre 1 februarie 2017, personalul de pază, care făcea rondul obişnuit, a observat în celula deţinutului român un corp prăbuşit la pământ. Imediat s-a dat alarma, iar doi gardieni au pătruns în celulă pentru a-i acorda primul ajutor celui despre care credeau că a încercat să se sinucidă. Era vorba însă doar de un manechin, făcut din sticle de plastic şi haine. Pe manechin erau urme se sânge, ulterior stabilindu-se că este vorba de „Grenadine” - un sirop care se fabrică din rodii sau cireşe.

Până să realizeze despre ce este vorba, cei doi gardieni au fost atacaţi prin surprindere. Deţinutul care a stat ascuns în baia celulei avea într-o mână o lamă, iar în cealaltă o coadă de mătură  ascuţită, a mai relatat presa franceză. Din fericire, atacul nu s-a soldat cu rănirea gardienilor, care au reuşit să-l imobilizeze pe deţinut. Aceştia au relatat că au fost atacaţi cu multă violenţă, cerând ca românul să fie anchetat pentru tentativă de asasinat. De cealaltă parte, un avocat din oficiu al lui Văcăraşu, citat de presa franceză, a cerut ca acesta să nu fie incriminat, punând atacul pe seama unui delir, a unei probleme de natură psihică.

Florin Văcăraşu, în vârstă de 23 de ani, urma să fie prezentat în faţa magistraţilor, care să decidă ce măsuri se vor lua împotriva sa. Acestea sunt ultimele informaţii despre acesta, în presa franceză.

 

Florin Văcăraşu figurează ca dispărut la IPJ Suceava

Dacă în presa franceză povestea evadatului român a fost intens mediatizată, fiind un caz cu totul ieşit din comun, la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava Florin Văcăraşu figurează ca dispărut.

„Poliţia desfăşoară activităţi de identificare a lui Văcaraşu Florin, de 23 ani, cu domiciliul în municipiul Suceava, str. Amurgului, judeţul Suceava, care a dispărut pe teritoriul Franţei la începutul anului 2017”, a anunţat la finele săptămânii trecute Biroul de Presă al IPJ Suceava.

Poliţia mai precizează că tânărul are înălţimea de circa 1.70 m, constituţie atletică, ten deschis, păr şaten tuns scurt, ochi verzi, fără tatuaje sau semne particulare.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Suceava au înaintat până acum trei adrese oficiale autorităţilor franceze, cerând lămuriri cu privire la Florin Văcăraşu, însă nu au primit încă nici o comunicare oficială. După ce autorităţile franceze vor trimite date oficiale atunci cazul va fi lămurit pe deplin. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tentativă de evadare halucinantă a unui sucevean în Franţa: şi-a înscenat sinuciderea cu un manechin pentru a ataca gardienii.
 Vizualizări articol: 8488 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
Tentativă de evadare halucinantă a unui sucevean în Franţa: şi-a înscenat sinuciderea cu un manechin pentru a ataca gardienii2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei