Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 iun 2017 - Anul XXII, nr. 123 (6539)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Salubrizare

Primăria Suceava a ridicat primele opt cadavre de maşini din oraş, urmează alte 30

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Suceava a reluat, luni, acţiunea de ridicare a maşinilor abandonate pe domeniul public al municipiului reşedinţă de judeţ. Viceprimarul de Suceava, Lucian Harşovschi, a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că încă din prima zi au fost ridicate opt maşini de pe străzile municipiului Suceava, inclusiv un autoturism Cielo abandonat de foarte multă vreme pe Strada Scurtă. Potrivit viceprimarului, faţă de campania de anul trecut, cea din acest an se desfăşoară mai rapid pentru că între timp municipalitatea are şi un autovehicul care ridică maşinile fără stăpân, nu doar le tractează. De acţiune s-a ocupat Poliţia Locală, care a avut de înfruntat nu doar pisicile şi şobolanii care şi-au făcut cuib pe sub maşinile uitate de proprietari, ci şi ostilitatea unor locatari.

În următoarea etapă vor fi ridicate alte 30 de vehicule din cartierul Burdujeni, pentru care au fost emise deja somaţii, şi pentru alte 21 urmează să se facă procedurile.

Harşovschi a arătat că procedurile legale necesare până la ridicarea efectivă a maşinilor sunt destul de greoaie, ”dar e bine că este aşa pentru a nu fi acuzaţi de alte lucruri”.

”Primăria are acum mai multe maşini decât ar trebui, la programul Rabla REMAT. Maşinile au fost ridicate de Poliţia Locală, sunt ale noastre, ale primăriei pentru că se face dispoziţie să treacă în proprietatea noastră după 30 de zile, dacă proprietarii nu le revendică. Până la ridicare, procedura este însă destul de greoaie”, a declarat viceprimarul.

Primul pas este ca Poliţia Locală să stabilească perioada de când autoturismul staţionează în acelaşi loc. Pentru a fi declarat abandonat, trebuie să fie cel puţin un an de zile. Urmează somaţia scrisă către proprietar, un exemplar trimis la adresa acestuia şi altul pe parbrizul maşinii. După 30 de zile de la înştiinţare, dacă proprietarul nu revendică maşina, primarul emite dispoziţie de declarare a abandonului. Abia după aceasta maşina poate fi ridicată şi dusă la cimitirul de maşini înfiinţat pe un teren al primăriei, pe strada Mitocului, pentru valorificare la REMAT.

Cei care vor să-şi recupereze maşina abandonată pe domeniul public după ce a fost ridicată de municipalitate trebuie să plătească mai întâi o amendă, între 1000 şi 2000 de lei, plus costurile de tractare.

Sucevenii care doresc să reclame maşini abandonate o pot face apelând la Poliţia Locală, la numărul de telefon 0230 212192. Apelurile sunt înregistrate.

Viceprimarul Lucian Harşovschi a mai spus că le mulţumeşte poliţiştilor locali pentru modul în care s-au implicat în acţiunea de strângere a rablelor din oraş, mai ales că ”au avut de înfruntat înjurături, insulte şi blesteme”.

Primăria Suceava a început activitatea de localizare şi inventariere a vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe domeniul public la sfârşitul lunii august 2016. Atunci au fost depistate 120 de autoturisme în această situaţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava a ridicat primele opt cadavre de maşini din oraş, urmează alte 30.
 Vizualizări articol: 7998 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 9 voturi
Primăria Suceava a ridicat primele opt cadavre de maşini din oraş, urmează alte 305.059

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Oituz trimis de
( 1 iun 2017, 12:18:45
Mergeti pe strada oituz ca aveti treaba acolo...vezi in comentarii...o dacie plina de pisici...alta langa buncar chiar plus alte harburi...cercetati....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei