Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 mai 2017 - Anul XXII, nr. 105 (6521)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Dragomirna

Pădurar atacat cu toporul de trei romi prinşi la furat lemne din pădure

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un angajat al Direcţiei Silvice Suceava a fost atacat marţi cu toporul şi lovit cu un lemn de hoţii pe care i-a prins la furat în pădurea pe care o avea în pază.

Nedoritul eveniment s-a petrecut în plină zi, la amiază, pe raza cantonului silvic Dragomirna (Ocolul Silvic Pătrăuţi), când pădurarul Vasile-Gheorghe Laza a surprins trei persoane, un bărbat, o femeie şi un minor, venite la furat lemne cu o căruţă.

Cei trei, romi din Pătrăuţi, au încercat să scape prin fugă, dar au fost urmăriţi de pădurar cu un ATV, fiind ajunşi din urmă pe un drum forestier ce face legătura între comunele Mitocu Dragomirnei şi Zvoriştea.

Fiind întrebaţi de Vasile-Gheorghe Laza care este motivul prezenţei lor în pădure, doi dintre aceştia au devenit agresivi verbal, ameninţându-l.

Situaţia a degenerat când unul dintre cei trei, Elvis Vasile Burduja, a luat de jos un lemn cu care l-a lovit pe pădurar în braţul drept, după care a vrut să îl atace cu toporul.

Pentru a se apăra, pădurarul a scos arma din dotare şi a tras un foc de avertisment, cei trei romi urcând rapid în căruţă şi fugind către casă. Imediat după incident, pădurarul a sunat la poliţie pentru a semnala cele întâmplate.

În cursul zilei de ieri pădurarul s-a prezentat la Serviciul de Medicină Legală pentru a i se elibera certificat medico-legal.

În acest caz s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de ultraj, cauza fiind instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Valoarea tot mai mare a masei lemnoase şi măsurile tot mai concentrate de combatere a tăierilor ilegale au dus la înmulţirea situaţiilor de acest gen, atacarea pădurarului din Dragomirna de romi din Pătrăuţi fiind al treilea caz de ultraj asupra personalului Direcţiei Silvice Suceava de anul acesta, adică în puţin peste patru luni.

Primul caz de ultraj de anul acesta a avut loc în luna ianuarie, când un pădurar de la Ocolul Silvic Dolhasca, Ghiocel Murgoci, a fost atacat cu un lemn şi ameninţat când a încercat să fotografieze lemnul sustras din pădure de Petru Albu, din Budeni.

Alt caz de ultraj de anul acesta a fost pe raza Ocolului Silvic Marginea, pădurarul Marius Alexandru Chifan fiind ameninţat, îmbrâncit şi apoi atacat cu un topor şi o şurubelniţă de cinci bărbaţi pe care i-a surprins pe când transportau lemn tăiat ilegal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pădurar atacat cu toporul de trei romi prinşi la furat lemne din pădure.
 Vizualizări articol: 6191 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Pădurar atacat cu toporul de trei romi prinşi la furat lemne din pădure5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei