Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 mai 2017 - Anul XXII, nr. 100 (6516)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Anchetă finalizată

Afaceristul italian care a comandat atacul mafiot asupra fostei iubite, trimis în judecată de procurori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Afaceristul italian care în urmă cu doi ani şi jumătate a comandat şi regizat un atac mafiot împotriva fostei iubite, o suceveancă în vârstă de 47 de ani, a fost trimis în judecată alături de complicele său. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Rosario Occhipinti, cercetat pentru şapte infracţiuni de instigare la distrugere şi infracţiunea de ucidere din culpă, şi a lui Constantin Stancu, acuzat de săvârşirea a şapte infracţiuni de complicitate la distrugere şi a infracţiunii de ucidere din culpă.

Rosario Occhipinti, afaceristul italian de 65 de ani, a fost prins de poliţişti şi reţinut pentru 24 de ore la sfârşitul lunii februarie 2016. Prezentat atunci în faţa instanţei, cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunilor de instigare la distrugere şi ucidere din culpă, magistraţii Tribunalului Suceava au decis că Rosario Occhipinti poate fi cercetat în stare de libertate, pe motiv că faptele de care este acuzat sunt destul de vechi, iar femeia împotriva căreia s-a produs atacul nu ar mai fi în pericol. Constantin Stancu, de 31 de ani, din Constanţa, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la distrugere şi ucidere din culpă, dar până în prezent nu a putut fi prins.

 

Au vrut să dea foc unei garsoniere şi au distrus mai multe locuinţe din scara unui bloc

Faptele pentru care sunt acuzaţi cei doi s-au petrecut în toamna lui 2014, iar procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au descris ce anume s-a întâmplat şi care a fost implicarea afaceristului italian.

„În cursul lunii septembrie 2014 inculpatul Occhipinti Rosario l-a instigat pe numitul Barbu Ionel să incendieze garsoniera persoanei vătămate CM, imobil situat în municipiul Suceava, oferindu-i acestuia o sumă de bani pentru săvârşirea infracţiunii. Astfel, în noaptea de 20/21.09.2014, în jurul orei 01:00, Barbu Ionel, ajutat de Stancu Constantin, a aruncat pe fereastra întredeschisă, de la camera locuinţei mai sus menţionate, un recipient cu lichid inflamabil având fitilul aprins şi coroborat cu acumularea de gaz ca urmare a pierderilor de gaze de la butelia care alimenta aragazul, s-a produs o explozie în urma căreia bunurile din interior au ars în proporţie de 95%”, se arată în comunicatul  Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

În urma incendiului au fost afectate mai multe locuinţe din scara blocului, valoarea totală a prejudiciului material cauzat fiind estimată la suma de 109.100 de lei.

 

Tragedia s-a consumat ulterior producerii incendiului. Cei doi inculpaţi sunt acuzaţi că l-au lăsat pe incendiator să moară,fără a-i acorda vreo şansă

„De asemenea, în urma incendiului produs, numitul Barbu Ionel a suferit arsuri prin flacără – explozie, gradul II-III pe aproximativ 43% din suprafaţa corporală. Acesta a fost transportat de inculpaţii Occhipinti Rosario şi Stancu Constantin, cu un autoturism proprietate privată, la Spitalul Municipal Adjud, unde a fost internat după aproximativ 2 ore şi 20 minute de la producerea arsurilor, cu rea-intenţie nefiind internat la cea mai apropiată unitate medicală ( Spitalul Judeţean Suceava). La data de 29.09.2014 Barbu Ionel a decedat la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri Bucureşti, moarte ce s-a datorat insuficienţei funcţionale multiple organo-sistemice survenită în urma arsurilor suferite”, au mai arătat procurorii suceveni.

 

Procurorii consideră că afaceristul italian a acţionat astfel pentru a se sustrage urmăririi penale

Procurorii consideră că prin oferirea unor sume de bani, Rosario Occhipinti i-a determinat pe ceilalţi doi participanţi să săvârşească infracţiunea. În acelaşi timp ”Infracţiunea de ucidere din culpă a fost săvârşită prin culpă cu uşurinţă, întrucât inculpatul a prevăzut că transportarea victimei B.I. în condiţii improprii pe o distanţă de peste 200 km, cu leziunile prezentate şi starea gravă în care se afla, îi punea acestuia în pericol viaţa, dar nu a acceptat acest rezultat, socotind fără temei că nu se va produce.”

Celălalt inculpat, Constantin Stancu, este acuzat că l-a ajutat pe Ionel Barbu la incendierea garsonierei, prin faptul că i-a susţinut scara metalică pe peretele exterior al blocului, după care l-a transportat pe rănit cu maşina personală, în condiţii improprii, pentru a-şi asigura scăparea şi a se sustrage de răspunderea penală. El este acuzat de complicitate la distrugere, urmată de cea de ucidere din culpă, după transportarea victimei Ionel Barbu, în condiţii improprii pe o distanţă de peste 200 km, cu leziuni grave, punându-i astfel viaţa în pericol. Dosarul a fost înaintat pentru soluţionare Judecătoriei Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Afaceristul italian care a comandat atacul mafiot asupra fostei iubite, trimis în judecată de procurori.
 Vizualizări articol: 3298 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Afaceristul italian care a comandat atacul mafiot asupra fostei iubite, trimis în judecată de procurori0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei