Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 mai 2017 - Anul XXII, nr. 97 (6513)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acţiune

Peste 450 de şoferi au fost testaţi în cadrul unei acţiuni de combatere a consumului de alcool

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acţiune de amploare a poliţiştilor în timpul minivacanţei de 1 Mai. Peste 50 de poliţişti de la Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava au acţionat în aceste zile pentru identificarea şi prinderea în flagrant a şoferilor băuţi la volan, în cadrul unei acţiuni de prevenire a accidentelor rutiere. Pe drumurile din judeţ au fost verificaţi 464 de conducători auto, fiind aplicate 178 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 45.395 de lei. Poliţiştii au constatat pe traseele din judeţ 16 infracţiuni, fiind reţinute 12 permise de conducere şi retrase 17 certificate de înmatriculare.

Cele mai multe dintre infracţiuni au fost constatate în timpul zilei de sâmbătă, şoferi prinşi sub influenţa alcoolului fiind identificaţi şi în ziua care a urmat.

În timpul nopţii de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 00.25, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pe DN 17, în comuna Şcheia, un localnic în vârstă de 40 de ani, aflat la volanul unui autoturism. În urma controlului cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate probe biologice la spital. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

În seara care a urmat, în jurul orei 21.40, o patrulă de poliţie a observat un autoturism pe DN 2H, în comuna Gălăneşti, iar la vederea maşinii de poliţie şoferul a mărit viteza, fiind urmărit de echipajul de poliţie cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune. După o porţiune de drum, cel aflat la volan a coborât din maşină şi a fugit pe un câmp din apropierea drumului, fiind urmărit, imobilizat şi încătuşat de poliţişti. Fugarul, un bărbat de 41 de ani, din localitate, a refuzat să se supună verificării cu aparatul etilotest, însă i s-au recoltat probe de sânge la spital. Pe numele lui a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii deconducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, iar pentru refuz de prezentare a actelor,conducătorul auto de 41 de ani a fost sancţionat contravenţional de poliţişti.

În aceeaşi seară, în interval de o oră, alţi trei conducători auto au fost prinşi de poliţişti sub influenţa băuturilor alcoolice. Un tânăr de 29 de ani, din comun Moara, aflat la volanul unui autoturism, a fost oprit pe strada Universităţii din localitate, iar în urma verificărilor s-a constatat că acesta nu posedă permis de conducere. Verificarea cu etilotestul a arătat o valoare de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, pe numele lui fiind deschis un dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

O jumătate de oră mai târziu, în jurul orei 23.15, pe o stradă din Gura Humorului a fost oprită o maşină condusă de un tânăr de 23 de ani, din comuna Mănăstirea Humorului. În urma verificării alcoolemiei şoferului, aparatul a arătat o valoare de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele acestuia a fost deschis un dosar penal, la fel ca şi în cazul unui bărbat de 30 de ani, din judeţul Iaşi, care a fost oprit de poliţişti în jurul orei 23.35, pe un drum judeţean din comuna Dolheşti, constatându-se că avea o alcoolemie de 0,52 mg/l  alcool pur în aerul expirat.

Dosare penale au fost deschise şi pe numele altor şoferi aflaţi la volan sub influenţa alcoolului, în timpul nopţii care a urmat şi al zilei de duminică. O tânără de 28 de ani a condus sub influenţa alcoolului pe strada Universităţii din Suceava, cu o alcoolemie de 0,84 mg/l, însă a refuzat recoltarea probelor de sânge la spital, iar un bărbat de 62 de ani, din comuna Brodina, în timp ce se afla la volan duminică seara, a accidentat uşor un tânăr de 20 de ani, care circula ca pieton pe marginea şoselei. În cazul acestui şofer, verificarea cu aparatul etilotest a arătat o valoare de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar verificarea pietonului acroşat a arătat că şi acesta consumase alcool şi avea o alcoolemie de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 450 de şoferi au fost testaţi în cadrul unei acţiuni de combatere a consumului de alcool.
 Vizualizări articol: 1984 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 450 de şoferi au fost testaţi în cadrul unei acţiuni de combatere a consumului de alcool0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei