Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 apr 2017 - Anul XXII, nr. 96 (6512)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Pe locul I

Universitatea din Suceava a câştigat trofeul concursului TIE 2017

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Studenţii Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) s-au impus în cadrul celei de-a 26-a ediţii a Concursului Tehnici de Interconectare în Electronică - TIE, care s-a desfăşurat în acest an la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iaşi, în cadrul Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei.

38 de concurenţi de la 13 universităţi din ţară au fost înscrişi în competiţie.

Cât priveşte Universitatea din Suceava, studenţii pregătiţi de şef lucrări dr. ing. Adrian Ioan Petrariu (antrenor) şi de conf. univ. dr. ing. Eugen Coca (mentor) au câştigat Premiul I, un Premiu II şi o Menţiune (ocupând locurile 1, 4 şi 5). Din cauza diferenţelor foarte mici de punctaj dintre ocupanţii primelor patru locuri, s-a decis acordarea Premiului I şi a trei premii II, fără a se mai acorda Premiul III.

Gheorghe Cojocariu, de la USV, şi-a adjudecat Premiul I şi trofeul competiţiei TIE 2017.

După fiecare ediţie, trofeul rămâne vreme de un an la câştigătorul concursului, după care este transmis următorului laureat. Pe trofeu sunt consemnaţi toţi cei care, de-a lungul celor 26 de ediţii, şi-au adjudecat locul I.

Cu premiul al II-lea au fost recompensaţi Gavril Cristian Anechitei Diacu - USV,  Mihnea Gheorghe Horbuli - Universitatea Politehnica din Bucureşti şi Octavian Coca - Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Menţiuni au obţinut Marian Atănăsoaei - Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, Alexandru Condurache - Universitatea din Piteşti, Gheorghe Igna - Universitatea Politehnica din Timişoara şi Mihai Postariuc - Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

 

Paşaport de competenţă pentru concurenţii merituoşi

Subiectul de concurs, unic pentru toţi concurenţii, a fost elaborat de o echipă formată exclusiv din reprezentanţi ai unor companii de profil, firme multinaţionale care lucrează pe proiecte ce impun utilizarea tehnologiilor promovate de acest concurs. Folosind un program de proiectare asistată de calculator, fiecare concurent a avut de proiectat, pe durata a patru ore, un cablaj imprimat după o schemă electrică şi restricţii tehnologice impuse.

Cei mai merituoşi 17 concurenţi au primit, din partea Comitetului Industrial TIE, format din reprezentanţii celor mai importante companii care activează în acest moment în industria electronică din România, certificate de recunoaştere a abilităţilor de proiectare a unui cablaj imprimat. Certificatul reprezintă un paşaport de competenţă ce poate fi folosit la angajare în orice firmă de profil, în ţară şi în străinătate.

Performanţa studenţilor suceveni confirmă trendul ascendent pe care se află învăţământul superior de electronică din Suceava, fiind a treia ediţie când un student USV câştigă acest prestigios concurs, după ediţiile din 2015 (prin Teodor Luchian) şi 2014 (prin Eduard Grigoraş).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea din Suceava a câştigat trofeul concursului TIE 2017.
 Vizualizări articol: 3648 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Universitatea din Suceava a câştigat trofeul concursului TIE 20175.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei