Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 apr 2017 - Anul XXII, nr. 94 (6510)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Anchetă DIICOT

Percheziţii la Suceava, într-un dosar de evaziune fiscală de 1,3 milioane de euro cu extensii de păr

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii de la DIICOT Târgu Mureş au coordonat ieri 40 de percheziţii domiciliare într-un caz de evaziune fiscală, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat care a desfăşurat activităţi comerciale cu extensii de păr. Câteva dintre percheziţii au fost şi la Suceava, restul fiind la Mureş, Constanţa, Argeş, Iaşi, Ilfov şi în municipiul Bucureşti. Prejudiciul calculat în acest caz, prin evaziune fiscală, este de peste 1.300.000 de euro.

Din cercetările structurilor de combatere a crimei organizate a reieşit că mai multe persoane, acţionând în numele şi interesul unor societăţi şi PFA-uri, au desfăşurat în principal activităţi de comercializare a extensiilor de păr, importuri, pentru care au încercat să nu plătească taxe.

„Acţionând în numele sau în interesul societăţilor comerciale/PFA-urilor, ar fi ascuns în mod repetat sursa taxabilă cu ocazia efectuării importurilor (fie prin declararea unei cantităţi mai reduse de marfă decât cea importată, fie prin declararea unei valori mai reduse a mărfii importate decât valoarea reală) în scopul sustragerii de la plata taxelor vamale şi a taxei pe valoare adăugată”, se arată într-un comunicat al DIICOT Târgu Mureş.

Marfa importată ar fi fost comercializată fără evidenţierea în actele contabile şi în alte documente legale ale persoanelor juridice a operaţiunilor comerciale efectuate şi a veniturilor astfel realizate.

În comunicatul de ieri se arătă că în urma percheziţiilor domiciliare au fost ridicaţi 4.120 de euro, 4.070 de dolari, 250 de lire, 200 de franci elveţieni şi 17.000 de lei, precum şi 17 telefoane mobile, opt laptopuri, trei calculatoare, 11 stickuri de memorie, patru hard-diskuri externe, o tabletă şi un card de memorie.

La acţiune au participat şi poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Suceava. 

Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul Poliţiei de Frontieră Române – Centrul de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucureşti-Otopeni, al jandarmilor şi al inspectorilor antifraudă.

Mai multe persoane au fost conduse la audieri la DIICOT Târgu Mureş, Anchetatorii vor reveni cu detalii suplimentare pe măsură ce ancheta va progresa şi persoanele acuzate vor fi puse sub acuzare.    

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Percheziţii la Suceava, într-un dosar de evaziune fiscală de 1,3 milioane de euro cu extensii de păr.
 Vizualizări articol: 6634 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Percheziţii la Suceava, într-un dosar de evaziune fiscală de 1,3 milioane de euro cu extensii de păr0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei