Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 mar 2017 - Anul XXII, nr. 71 (6487)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Expoziţia Mineralia

Bijuterii unicat, create exclusiv din pietre naturale, coral, perle sau chihlimbar, la Muzeul de Știinţele Naturii Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cele mai frumoase bijuterii unicat, create exclusiv din pietre naturale, coral, perle sau chihlimbar, vor fi prezentate, în perioada 30 martie – 2 aprilie, la Expoziţia Mineralia - “Cristale de Primăvară”, ce va fi deschisă la Muzeul de Știinţele Naturii Suceava. Pietrele naturale de podoabă folosite în crearea bijuteriilor sunt minerale formate în adâncurile pământului, cristalizate în diverse forme, mate sau transparente, prezentând o multitudine de culori şi structuri. Cele mai pure dintre acestea se numesc geme.

Pietrele preţioase - safirul, rubinul, smaraldul şi diamantul –, precum şi multe pietre de podoabă – granat, malachit, turcoaz (peruzea), jad, agat, chihlimbar – sunt cunoscute din timpuri străvechi. În timpurile moderne li s-au adăugat sute de specii minerale din grupa pietrelor fine, mai puţin cunoscute, greu accesibile, dar la fel de interesante: aventurin, labradorit, turmalină, acvamarin, rodocrozit, serafinit, eudialit, sugilit, fluorină, tanzanit etc. Toate aceste pietrele le puteţi găsi la expoziţia Mineralia, într-o mare varietate de bijuterii: coliere cu cristale neşlefuite în forma lor naturală; mărgele rotunde, ovale, aplatizate; mărgele şlefuite alungit, briolet, în formă de pară sau picătură; pandante, cercei sau inele cu pietre montate şlefuite caboşon (semirotund) sau tăiate şi şlefuite unghiular. Acestora li se alătură bijuterii moderne cu pietre naturale prezentând tăieturi şi combinaţii fanteziste.

Sucevenii au ocazia să descopere drumul de la piatra brută, în stare naturală, la bijuterie, în expoziţia deschisă timp de patru zile la parterul Muzeului de Știinţele Naturii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bijuterii unicat, create exclusiv din pietre naturale, coral, perle sau chihlimbar, la Muzeul de Știinţele Naturii Suceava.
 Vizualizări articol: 1668 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bijuterii unicat, create exclusiv din pietre naturale, coral, perle sau chihlimbar, la Muzeul de Știinţele Naturii Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei