Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 mar 2017 - Anul XXII, nr. 66 (6482)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 23 – 29 martie

Târgul Agro Expo Bucovina, la Iulius Mall

De joi până duminică inclusiv, în perioada 23-26 martie, în parcarea Iulius Mall Suceava se va desfăşura Târgul Agro Expo Bucovina. Evenimentul, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Suceava, reuneşte peste 70 de expozanţi reprezentativi pentru domeniul agricol. Cei interesaţi vor găsi o ofertă completă de produse şi servicii, de la fructe, legume, miere şi preparate alimentare proaspete sau conservate, până la utilaje şi tehnologii agricole. Aşa cum şi-a obişnuit publicul, şi cea de-a IX-a ediţie a Târgului Agro Expo include Salonul Bio Alimenta, unde pot fi degustate cele mai savuroase şi sănătoase preparate. De asemenea, meşterii populari vor fi prezenţi pentru a-i încânta pe vizitatori cu măiestria lor şi cu articole tradiţionale. Târgul este completat şi de un program artistic zilnic. De vineri până duminică, de la ora 14.30, pe scenă vor urca Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu”, Ansamblul Şcolii de Arte „Ion Irimescu”, precum şi interpreţii Iosefina Telescu, Simona Vasilovici şi Alexandru Recolciuc.

 

Meşteri populari şi spectacole, la Agro Expo Bucovina

Centrul Cultural „Bucovina” (prin cele trei direcţii ale sale, respectiv Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Şcoala de Arte „Ion Irimescu” şi Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” Suceava) se prezintă la ediţia din acest an a Târgului Agro Expo Bucovina, cel mai important eveniment agricol din zona Moldovei, care se desfăşoară în intervalul 23-26 martie, în parcarea Iulius Mall Suceava, cu zece meşteri populari şi cu trei spectacole în aer liber.

Meşterii populari, selectaţi de Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, care participă cu produsele lor la sunt Florin Cramariuc (Suceava) - prelucrarea lemnului, Carmen Cristea (Suceava) - ceramică ornamentală, Veronica Dobresenciuc (Suceava) - podoabe populare, Diana Gavriliu (Suceava) - prelucrarea pieilor, Gheorghe Lucaciu (Şcheia) - port popular & prelucrarea pieilor, Viorel Marian (Fălticeni) - prelucrarea lemnului, Constantin Martin (Dorohoi, jud. Botoşani) - alimentaţie tradiţională, Celica Nistor (Suceava) - încondeierea ouălor, Liviu Săhlean (Frasin) - prelucrarea lemnului & prelucrarea pieilor, Elena Torac (Brodina) - încondeierea ouălor. Şcoala de Arte „Ion Irimescu” Suceava va susţine două spectacole în aer liber (grup vocal, solişti vocali şi instrumentişti, dansatori - acompaniaţi de Orchestra „Bucovina” condusă de prof. Petru Oloieru), vineri, 24 martie (orele 14.00-17.00) şi duminică, 26 martie (orele 14.30-16.30), iar Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” se va prezenta în faţa publicului sâmbătă, 25 martie, începând cu ora 14.30.

 

Târg Handmade

De vineri până duminică, parterul Iulius Mall găzduieşte o nouă ediţie a Târgului Handmade. Artizani iscusiţi în lucrul manual îşi prezintă creaţiile, spre încântarea celor care apreciază obiectele unicat, cu personalitate. Bijuterii, accesorii, piese vestimentare, decoraţiuni, tablouri, cosmetice naturale şi multe alte obiecte cu dichis sunt o parte dintre propunerile Târgului Handmade.

 

Vineri, 24  martie

Vernisajul expoziţiei Concursului de desene „Europa prin ochii copiilor”

Centrul de Informare Europe Direct „Bucovina” Suceava organizează, la ora 12.00, la Centrul Pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene din municipiul Suceava (unde se află Punctul de Informare CIED „Bucovina”), vernisajul expoziţiei concursului de desene cu genericul „Europa prin ochii copiilor”. Vor fi etalate 60 de lucrări selectate din cele peste 260 înscrise în concurs - realizate de copii cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani - şi va avea loc desemnarea/premierea câştigătorilor. Evenimentul marchează totodată aniversarea a 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma - temelia construcţiei europene.

 

Sâmbătă, 25  martie

„Marşul pentru viaţă”, de Buna Vestire, pe străzile Sucevei

Alianţa Bucovina Pentru Viaţă îi îndeamnă pe suceveni să vină în număr cât mai mare, de Buna Vestire, începând cu ora 15:00, la „Marşul pentru viaţă”, care promovează viaţa umană, în orice stadiu al ei, ca valoare supremă. „Vino la Marş! Arată că şi tu crezi că viaţa unui copil este importantă!” este mesajul cu care organizatorii îi îndeamnă pe oameni să participe la acţiunea de sâmbătă. Punctul de plecare este esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, iar traseul ales este următorul: esplanada Casei de Cultură, Prefectură, Palatul de Justiţie, Primăria municipiului Suceava, Spitalul Judeţean şi retur (pe acelaşi traseu, până la Casa de Cultură). Punctul final al marşului va fi zona din faţa Bisericii „Sf. Dumitru” din municipiul Suceava.

 

Atelier de creaţie, la Iulius Mall

De la ora 14.00, prichindeii sunt aşteptaţi să participe la atelierul de creaţie din Iulius Mall. Tema acestei săptămâni este realizarea unor tablouri decorative pe trunchi de copac, sub îndrumarea specialiştilor Creativ & Deco. Cei mici vor avea prilejul de a-şi dezvolta îndemânarea şi imaginaţia printr-o activitate creativă, în compania altor copii de vârsta lor.

 

Festivalul „Carnaval la Arlechin”, la Iulius Mall

De la ora 16.00, la etajul Iulius Mall Suceava se va desfăşura Festivalul „Carnaval la Arlechin”. Ajuns la a zecea ediţie, spectacolul este susţinut de copii şi tineri talentaţi din judeţele Suceava, Botoşani şi Neamţ, care vor intra în pielea unor personaje îndrăgite din fascinanta lume a poveştilor şi desenelor animate. Defilările de costume şi măşti vor fi completate cu momente de teatru, dans şi muzică.

 

Sport

Rugby

Divizia Naţională, ora 13.00, stadionul Unirea Suceava

CSM Suceava – RC Bârlad

 

”Rock sub seceră şi ciocan” şi concertul formaţiei Bucovina, la 31 Motor’s Pub

Clubul 31 Motor's Pub invită sucevenii, începând cu ora 20.00, la o discuţie despre istoria rockului românesc, în cadrul lansării volumului „Rock sub seceră şi ciocan” de Nelu Stratone, apărut la sfârşitul anului trecut la Editura Hyperliteratura. Cartea reprezintă prima parte din cronica muzicii rock în România, scrisă de Nelu Stratone. Întregul proiect este o enciclopedie personală, care cuprinde povestea a peste 50 de ani de rock autohton, începând cu anii ’60, traversând tulburătoarea perioadă comunistă şi etapele ei dificile, ajungând în explozia anilor ’90. Proiectul se încheie cu cel mai recent capitol, rockul de după anii 2000, mergând până la momentul tragic #Colectiv, autorul cărţii fiind chiar prezent la concertul celor de la Goodbye to Gravity. Pe lângă autor, la întâlnire vor participa editorul cărţii, Andrei Ruse, şi jurnalistul Liviu Mihaiu.

Lansarea cărţii va precede concertul formaţiei Bucovina, care va încheia o seară cu adevărat rock.

 

Duminică, 26  martie

Salsa Family la Iulius Malll

De la ora 17.00, la parterul Iulius Mall se dă startul unor noi runde de dans latino. Demonstraţiile sunt oferite de Salsa Family, iar invitaţia este lansată tuturor celor care vor să înveţe mişcările de salsa, bachata sau merengue.

 

Luni, 27  martie

Ada Milea şi Bobo Burlăcianu vin la Suceava

Casa de Cultură a Studenţilor din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) organizează "Concert în 4", spectacol susţinut de Ada Milea, Bobo Burlăcianu, Anca Hanu şi Cristi Rigman. Evenimentul va avea loc în sala Cinema Modern din cadrul Centrului Cultural Bucovina (str. Dragoş Vodă 1), de la ora 19.00. Biletele pot fi achiziţionate online, pe www.ccs-sv.ro/www.biletesuceava.ro,sau de la Observatorul Astronomic (luni-vineri, 10:00-12:00). Preţul unui bilet este de 30 de lei. Informaţii suplimentare la telefon 0752 092 606.

 

Miercuri, 29  martie

Direcţia 5 concertează la Suceava

Direcţia 5 & Alina vor concerta, de la ora 19.00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava (str. Ştefan cel Mare, 20 A). Preţul unui bilet este 40 de lei, studenţii, elevii şi pensionarii beneficiind de reducere. Biletele se pot procura online, pe www.ccs-sv.ro/www.biletesuceava.ro,sau de la Observatorul Astronomic (de luni până vineri, între orele 10:00 şi 12:00). Informaţii suplimentare, la telefon 0752 092 606. Evenimentul este organizat de Casa de Cultură a Studenţilor din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava. Noul album al formaţiei Direcţia 5 dă şi titlul spectacolului pe care trupa îl va susţine la Suceava, „Love, Peace & Harmony”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 3020 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Unde fugim de-acasă...5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei