Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 mar 2017 - Anul XXII, nr. 60 (6476)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În curând

Desfiinţarea trecerilor de pietoni de pe Calea Unirii şi interzicerea accesului la stânga către Shopping City, printre măsurile de fluidizare a traficului rutier

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Problema traficului rutier de pe Calea Unirii, din zona centrelor comerciale, care se va acutiza în următoarele săptămâni, odată cu apropierea sărbătorilor de Paşti, urmează să fie reglementată parţial printr-o serie de măsuri care vor fi puse în aplicare în perioada imediat următoare.

„Vrem ca în cea mai scurtă perioadă de timp să aducem îmbunătăţiri în privinţa traficului rutier pe Calea Unirii, în zona Bazar. Mă strânge în spate când ştiu că se apropie sărbătorile pascale şi se aglomerează acolo din nou”, a spus primarul Ion Lungu, miercuri dimineaţă.

Acesta a prezentat mai multe măsuri pe care administraţia locală vrea să le ia în perioada următoare.

 

Desfiinţarea trecerilor de pietoni de pe Calea Unirii

„În primul rând, vrem să desfiinţăm trecerea de pietoni din poarta Bazarului către OMV. Acolo sunt trepte de acces sub pod, mai trebuie turnat beton, încât să se poată trece pe dedesubt. Urmează să realizăm şi o bandă de circulaţie suplimentară, care să meargă către Bazar, prin parcarea de la Bethesda. Astfel, se va merge pe trei benzi, iar o bandă va avea acces direct, să nu mai fie fragmentat traficul către oraş, pentru cei care vin din Burdujeni”, a explicat Ion Lungu.

„De asemeni, avem probleme şi cu circulaţia de la Bazar către Burdujeni, vrem să desfiinţăm trecerea de pietoni dintre Bethesda şi Lidl, dar pentru asta avem nevoie să facem o pasarelă metalică. Pentru asta am avut o discuţie chiar în această dimineaţă cu directorul general al unei firme de proiectări – Lucrări de artă SRL, Vlad Pelin, care a proiectat toate pasarelele de la Constanţa. Este la Suceava, în teren. Nu prea se găsesc oameni care să proiecteze astfel de lucrări, să fie atât estetice, funcţionale, dar şi solide”, a mai precizat primarul Sucevei.

De asemenea, va fi mutat semaforul cu comandă de dinainte de sensul giratoriu de la Dedeman, prin desfiinţarea trecerii de pietoni de la Ambro, care va fi mutată la jumătatea distanţei dintre Ambro şi Dedeman, în dreptul pasajului subteran.

 

Un nou sens giratoriu

Pentru realizarea planurilor de fluidizare a traficului rutier va fi amenajat şi un nou  sens giratoriu, provizoriu, pe strada Traian Vuia.

„Am avut discuţii cu Poliţia, se analizează această propunere, să facem un sens giratoriu provizoriu, din elemente de semnalizare, pentru că acolo nu avem voie să intervenim în carosabil, fiind făcut din fonduri europene”, a menţionat Ion Lungu.

În momentul în care se va trece la realizarea efectivă a proiectului rutei ocolitoare spre Botoşani, sensul giratoriu va fi amenajat definitiv.

 

Intrarea la stânga, către Shopping City, interzisă

O altă modificare majoră va fi cea de anulare a intrării la stânga, către Carrefour.

Măsura a mai fost aplicată anterior, dar rezultatele au fost discutabile, motiv pentru care s-a şi renunţat la ea, după o perioadă.

Acum, măsura respectivă va fi coroborată cu altele, precum realizarea unei benzi directe de acces în parcarea Shopping City, prin faţa Poştei cum se vine de sub pasarela CFR, dinspre Piaţa Angro.

„Sunt măsuri pe care vrem să le punem în practică în perioada imediat următoare, câteva din ele chiar foarte repede – desfiinţarea trecerilor de pietoni, pentru că vor aduce o eficienţă rapidă în fluidizarea traficului rutier din zonă”, a spus primarul Ion Lungu, care spune că în perioada următoare va purta discuţii cu agenţii economici din zonă – Shopping City Suceava, Ambro, Conbucovina, pentru că toţi trebuie să facă un compromis, inclusiv pietonii, care vor avea mai mult de mers pentru a trece strada,  astfel încât să se rezolve cât de cât problema blocajelor de trafic rutier de pe Calea Unirii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Desfiinţarea trecerilor de pietoni de pe Calea Unirii şi interzicerea accesului la stânga către Shopping City, printre măsurile de fluidizare a traficului rutier.
 Vizualizări articol: 6746 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 4 voturi
Desfiinţarea trecerilor de pietoni de pe Calea Unirii şi interzicerea accesului la stânga către Shopping City, printre măsurile de fluidizare a traficului rutier1.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei