Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 mar 2017 - Anul XXII, nr. 59 (6475)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Probleme tehnice

Autobuzele TPL circulă nespălate de o săptămână

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Autobuzele şi microbuzele societăţii de transport public local din municipiul Suceava  capătă tot mai mult culoarea străzilor pe care circulă, în locul albului caroseriei lor, stratul de mizerie care le acoperă crescând de la o zi la alta.

Problema, semnalată de suceveni care circulă zilnic cu autobuzele, care spun că nici nu se mai vede pe geam în ce staţii au ajuns, din cauza stratului de mizerie acumulat, este cauzată de o defecţiune tehnică cu care se confruntă transportatorul public local.

„De o săptămână nu mai avem cu ce spăla autobuzele şi microbuzele. Pompa de spălare cu presiune s-a defectat, după aproape 6 ani de folosinţă, iar încercările noastre de a o repara au fost zadarnice. Nu mai sunt şanse. Singura soluţie este să cumpărăm una nouă. Am căutat mai multe oferte, peste tot valoarea acesteia este de peste 10.000 lei, adică 100 de milioane de lei vechi, încât suntem obligaţi să o achiziţionăm prin licitaţie publică”, a explicat administratorul TPL, Darie Romaniuc.

Practic, autobuzele şi microbuzele TPL, care reprezintă şi imaginea oraşului, vor rămâne nespălate cel puţin până săptămâna viitoare, în cel mai bun caz, dacă furnizorul se va grăbi să livreze pompa.

Situaţia de acum nu ar fi reprezentat o problemă dacă s-ar fi concretizat un proiect care a fost prins în bugetul local al municipalităţii sucevene anul trecut, rămas la stadiul de intenţie din lipsă de fonduri.

Este vorba de o spălătorie proprie, pentru TPL, care să presteze servicii şi contracost, celor interesaţi, precum şi o staţie ITP, de care are de asemenea mare nevoie şi care nu doar că ar scuti societatea de o grămadă de cheltuieli, ba chiar ar aduce şi venituri suplimentare.

Rămâne de văzut dacă anul acesta se vor găsi fondurile necesare pentru realizarea acestor investiţii care ar rezolva parţial problemele cu care se confruntă TPL Suceava,  atât cele financiare, cât şi cele tehnice, cum ar fi lipsa unor spaţii amenajate, de garare a autovehiculelor, necesare mai ales pe timp de iarnă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autobuzele TPL circulă nespălate de o săptămână.
 Vizualizări articol: 5855 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Autobuzele TPL circulă nespălate de o săptămână4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei