Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 mar 2017 - Anul XXII, nr. 50 (6466)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Notă de plată

Poliţistul de frontieră care făcea contrabandă cu ţigări, în uniformă de camuflaj, condamnat la închisoare cu executare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţistul de frontieră care făcea contrabandă cu ţigări şi-a aflat ieri pedeapsa. Judecătoria Rădăuţi l-a condamnat pe Vasile Marocico, de 52 de ani, din Ulma, la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare. Agentul de poliţie care activa la Sectorul de Poliţie de Frontieră Brodina a fost găsit vinovat pentru comiterea infracţiunii de contrabandă calificată. În acelaşi dosar a fost judecat şi fiul poliţistului de frontieră, care are acelaşi nume, Vasile Marocico.

Acesta a fost trimis în judecată pentru complicitate la contrabandă calificată, dar magistratul care a analizat dosarul a ajuns la concluzia că nu sunt probe şi a dispus achitarea. Instanţa rădăuţeană l-a obligat pe agentul Marocico şi la plata sumei de 84.712 lei, reprezentând prejudiciul create statului român prin neplata taxelor vamale aferente ţigărilor de contrabandă. Trebuie spus că această condamnare de la Rădăuţi nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Suceava.

Bărbatul a stat în arest aproape 5 luni, iar în acest moment este sub control judiciar, măsură din care derivă şi o serie de obligaţii.

Vasile Marocico a fost prins în timp ce efectua un transport de ţigări de contrabandă, în apropiere de graniţa cu Ucraina. Acesta purta o uniformă de camuflaj specifică agenţilor de frontieră.

„A acţionat purtând o uniformă de camuflaj specifică agenţilor de frontieră, pe care o deţinea în virtutea funcţiei pe care o exercită, folosită în scopul inducerii în eroare a colegilor săi aflaţi în patrulare şi întrebuinţând în interes personal date operative privind supravegherea frontierei de stat”, se menţiona într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi din vara anului trecut.

Agentul de la Poliţia de Frontieră a fost prins într-o dimineaţă din luna iulie, în timpul liber. Potrivit datelor din anchetă, acesta a preluat de la un complice, la aproximativ 50 m faţă de linia de frontieră, cantitatea de 7.470 de pachete cu ţigări. Vasile Marocico a fost prins în flagrant de colegii săi, poliţişti de frontieră, în timp ce încărca ţigările într-un autoturism de teren marca Mitsubishi Pajero. Agentul a încercat să fugă, cu tot cu maşină, fiind urmărit, iar colegii săi trăgând şi un foc de armă în încercarea de a-l opri.

„La faţa locului a fost solicitată o echipă de intervenţie, care a procedat la cercetarea şi supravegherea zonei, iar la aproximativ 1 km a fost descoperit, abandonat în pădure, autoturismul folosit la activitatea infracţională, iar în apropiere a fost reţinută o persoană care nu îşi justifica prezenţa în zonă”, s-a arătat într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

Ţigările de contrabandă, toate de provenienţă Ucraina, evaluate la 84.712 lei, au fost ridicate în vederea confiscării. De asemenea, a fost indisponibilizat şi autoturismul de teren, evaluat la 8.000 de lei.

Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, care are în subordine activitatea poliţiştilor de frontieră suceveni, a anunţat că a dispus cercetarea prealabilă a agentului. Acesta a fost pus la dispoziţie şi dacă va fi găsit vinovat şi se va pronunţa o condamnare definitivă îşi va pierde locul de muncă.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţistul de frontieră care făcea contrabandă cu ţigări, în uniformă de camuflaj, condamnat la închisoare cu executare.
 Vizualizări articol: 6363 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poliţistul de frontieră care făcea contrabandă cu ţigări, în uniformă de camuflaj, condamnat la închisoare cu executare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei