Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 mar 2017 - Anul XXII, nr. 50 (6466)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Studiu

18% dintre români consideră că 25 de grade Celsius este temperatura optimă pentru odihna din timpul nopţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Potrivit studiului ”Trăind în Europa”, realizat de E.ON şi Kantar EMNID, referitor la traiul în Europa, 18% dintre români consideră că o temperatură de 25 de grade Celsius sau chiar mai mare este temperatura optimă pentru odihna din timpul nopţii. Se pare că pentru mulţi europeni numărul gradelor Celsius din dormitor este o condiţie importantă pentru un somn cât mai confortabil. „Cu cât e mai cald, cu atât mai bine” au afirmat 18% dintre români. Alţi 27% dintre cei chestionaţi văd potrivită pentru dormitor o temperatură de 23-24 de grade Celsius, proporţie egală cu a celor care ar prefera doar 20-21 de grade Celsius.

Şi turcii vor căldură. Potrivit aceluiaşi studiu realizat de E.ON şi Kantar EMNID, o treime din populaţia Turciei alege să-şi petreacă nopţile în dormitor la temperaturi de 25 de grade sau chiar mai mari. Astfel, nopţile turcilor se situează în topul clasamentului, fiind urmate la o oarecare distanţă de cele ale locuitorilor din Suedia şi Cehia, unde un sfert din populaţie se bucură de un somn odihnitor la 20 de grade. Cine crede că în dormitoarele italienilor domneşte o atmosferă fierbinte se înşală, deoarece 34% dintre aceştia preferă să doarmă la 18 sau 19 grade Celsius. Temperatura în dormitor de 18 grade este, de asemenea, preferată de 22% dintre germani.

Temperaturile scăzute în dormitor, la 15 grade sau mai mici, sunt pe placul britanicilor. Nu mai puţin de 18 procente dintre aceştia preferă temperaturile scăzute în defavoarea celor specifice verii. Şi în Germania oamenii îşi doresc ca temperatura din dormitor să fie scăzută, 17% dintre germani preferând să se odihnească la temperaturi sub 15 grade.

Tendinţele privind temperatura din sufrageriile europenilor nu sunt diferite faţă de cele din dormitor. Aproape jumătate (43 procente) dintre respondenţii din Turcia se simt bine într-o sufragerie călduroasă, a cărei temperatură se situează în jurul a 25 de grade sau chiar mai mare. Găsim cele mai reci sufragerii tot în Italia, unde 26% dintre respondenţi au spus că se simt bine la o temperatură de 18 sau 19 grade. Cei mai mulţi dintre românii preferă ca în sufrageriile lor temperatura să fie undeva între 20 şi 23 de grade Celsius. Aceste rezultate fac parte din studiul “Trăind în Europa”, în cadrul căruia E.ON şi Kantar EMNID au chestionat circa 8.000 de oameni din Germania, Marea Britanie, Italia, Republica Cehă, România, Suedia, Turcia şi Ungaria, în luna decembrie 2016.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 18% dintre români consideră că 25 de grade Celsius este temperatura optimă pentru odihna din timpul nopţii.
 Vizualizări articol: 3951 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
18% dintre români consideră că 25 de grade Celsius este temperatura optimă pentru odihna din timpul nopţii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei