Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 mar 2017 - Anul XXII, nr. 47 (6463)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Investiţii necesare

Start pentru amenajarea drumurilor din cartierul Europa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de amenajare a străzilor care vor deservi cel mai nou cartier de locuinţe pentru tineri din municipiul Suceava, Cartierul Europa, de pe dealul Tătărași, au început de ieri dimineaţă.

„Ordinul de începere a lucrărilor a fost semnat, de marţi dimineaţă constructorul s-a apucat efectiv de lucru. Topografii au stabilit traseul străzilor, de acum se face trasarea exactă a acestora în teren, pentru a fi făcute lucrările de amenajare”, a explicat viceprimarul Marian Andronache, care a verificat în teren începerea acestor lucrări mult așteptate de cei care au construit deja case pe dealul Tătărași ori urmează să le facă de acum încolo.

Prima stradă care a intrat în lucru, de ieri dimineaţă, este Paris, aflată la baza dealului Tătărași, în imediata vecinătate a viitoarei zone de agrement, unde a fost demarat de asemenea un amplu program de modernizare.

Următoarele străzi care vor fi trasate și amenajate parţial anul acesta sunt Viena, Londra, Berlin, Madrid și Roma, toate fiind denumite după mari capitale europene.

 

Extinderea reţelelor de energie electrică, în paralel cu amenajarea străzilor

O lucrare foarte importantă, care va începe în perioada imediat următoare, este cea de extindere a reţelei de alimentare cu energie electrică, în cartierul Europa.

Lucrările vor fi efectuate în paralel cu cele de amenajare a străzilor, cele două lucrări, care sunt efectuate de firme diferite, depinzând în mare măsură una de cealaltă, pentru că străzile nu vor putea fi finalizate cu covor asfaltic până nu este făcută reţeaua de energie electrică, inclusiv pe partea de iluminat public.

Licitaţia pentru reţele de alimentare cu energie electrică și iluminat din cartierul Europa a fost adjudecată de Elko Electroconstrucţia Iași, pentru suma de 1.048.453 lei, în total fiind depuse opt oferte.

Contractul pentru “Drumuri și parcări cartier de locuinţe tineri zona Tătărași” a fost adjudecat de compania suceveană Florconstruct, valoarea acestuia fiind de 4.673.822,51 lei fără TVA.  Durata de execuţie este de 12 luni de la semnarea ordinului de începere a lucrărilor și implică amenajarea a 10 străzi în lungime de 2,412 km cu o suprafaţă totală de 15.040 mp.

În cartierul Europa municipalitatea suceveană a pus la dispoziţia a 142 de tineri sub 35 de ani terenuri gratuite (câte 300 de mp) pentru construcţia de locuinţe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Start pentru amenajarea drumurilor din cartierul Europa.
 Vizualizări articol: 4255 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Start pentru amenajarea drumurilor din cartierul Europa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei