Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 feb 2017 - Anul XXII, nr. 45 (6461)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Competiţie

„Perechea populară”, ediţia I, la Liceul „Ion Nistor” Vicovu de Sus

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La finele săptămânii trecute, elevii Liceului Tehnologic „Ion Nistor” Vicovu de Sus au luat parte la activitatea „Perechea populară”, ediţia I, organizată în sala de festivităţi a campusului şcolar de către Consiliul elevilor (preşedinte, Bianca Nistor) şi consilierul educativ, profesor Mihai Cârdei, cu prilejul zilei de Dragobete.           

Elevii au fost invitaţi să participe la patru probe pentru a dovedi atât cunoaşterea elementelor de port popular, a tradiţiilor specific româneşti, cât şi pentru a demonstra abilităţi practice. Fiind ziua dedicată iubirii, probele au vizat şi o declaraţie de dragoste făcută în stil şi limbaj popular.

Cele şase perechi participante au purtat cu demnitate straiul moştenit de la străbunii lor, prezentând piese vestimentare autentice din zonele Vicov, Straja, Bilca. Denumirea populară a unor sărbători creştine (Vovidenia, Proboajele, Trifu, Stretenia), precum şi explicarea unor regionalisme (zavatră, cuhne, nojiţe, şperlă, costoroabă) au testat cunoştinţele cuplurilor înscrise în concurs. Atmosfera s-a animat odată cu primele acorduri ale muzicii populare şi cu paşii de dans executaţi de tinerii participanţi.

La final, preşedinta Consiliului Elevilor, Bianca Nistor, a înmânat premiile câştigătorilor. Marele premiu şi trofeul a fost înmânat de către directorul liceului, prof. Cătălin Bărbuţă, perechii alcătuită din elevii Alina Bujdei şi Lucian Belibou.

Activitatea s-a încheiat cu prezentarea unui program artistic, acesta conţinând piese din folclorul românesc având drept temă - iubirea. Programul a fost susţinut de grupul vocal-tradiţional „Ai lui Ştefan, noi oşteni”, coordonat de prof. Vasile Schipor şi de grupul vocal - artistic coordonat de prof. Gina-Elena Cotoş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Perechea populară”, ediţia I, la Liceul „Ion Nistor” Vicovu de Sus.
 Vizualizări articol: 2079 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Perechea populară”, ediţia I, la Liceul „Ion Nistor” Vicovu de Sus0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei