Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 feb 2017 - Anul XXII, nr. 31 (6447)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Ou fierbinte

Dosarul celor peste 100.000 de pachete de ţigări transportate în buşteni, pasat de la un parchet la altul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dosarul celor peste 100.000 de pachete de ţigări de contrabandă aduse în România din Ucraina într-un transport de buşteni pare un adevărat ou fierbinte pentru procurorii suceveni. Chiar dacă au trecut aproape patru ani de la momentul în care s-a făcut descoperirea, în dosar nu s-a întâmplat nimic. Nu a fost pusă sub acuzare nici o persoană, ceea ce dă senzaţia că se bate apa în piuă cu multă graţie.

În perioada scursă din 28 iunie 2013 şi până în prezent, dosarul nu a făcut altceva decât să se plimbe între Suceava şi Rădăuţi. În primă fază, dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, instituţie care l-a declinat către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava. Nici aici nu a făcut prea mulţi purici, pentru că a fost retrimis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, de unde a fost preluat de la procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

La cum se mişcă lucrurile în acest dosar nu ar mira pe nimeni să nu se găsească nici un vinovat, iar cazul să fie clasat. Pare greu de crezut că un astfel de caz nu poate fi documentat, mai ales că în lanţul de distribuţie apar nume de firme, persoane care au predat şi preluat marfa, dar şi informări ale Serviciului Român de Informaţii.

Mai mult, transportul descoperit în iunie 2013 nu pare să fie unul singular. În campania electorală pentru alegerile locale din anul 2012, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, precum şi fostul senator PSD Ovidiu Donţu au declarat că se face trafic de ţigări de contrabandă din Ucraina cu trenurile de marfă care transportă material lemnos către o firmă din Dorneşti. Nu a fost nominalizată societatea comercială, dar au fost prezentate atunci şi fotografii făcute într-o gară din Ucraina în care se încărcau buşteni, iar lângă lemne erau baxuri cu ţigări. Cu acel prilej a fost informat Titus Corlăţean, ministrul Justiţiei de la acea vreme, iar un an mai târziu a explodat bomba cu ţigările descoperite în buşteni.

 

Trei vagoane pline ochi cu ţigări de contrabandă

Cele 107.751 de pachete cu ţigări marca Jiu Ling au fost introduse în buşteni încărcaţi în trei vagoane dintr-o garnitură de 70 de vagoane care avea ca destinaţie firma Schweighofer. Marfa din cele trei vagoane venea din Ucraina şi avea ca destinaţie depozitul Bernar Prod SRL din Dorneşti. Buştenii cu ţigări proveneau de la firma KUSMENIUK din localitatea Ivano – Frankovsk, strada Tiudivska nr. 29 şi ar fi trebuit să ajungă la Fuel Solution Concept SRL Bucureşti, o firmă cu acţionariat ucrainean.

Buştenii, de dimensiuni mari, erau scobiți pe interior astfel încât mai rămăseseră din ei scoarţa şi puţin lemn. În compartimentul realizat astfel au fost introduse în suluri ambalate în plastic pachetele de ţigări. Ulterior, capetele trunchiurilor au fost “căpăcite”, pentru a crea impresia că buşteanul este intact.

Mai trebuie spus că administrator al firmei Bernar Dornești este Vasile Nicoară, un afacerist cu legături în mai multe medii, inclusiv pe linia parchetelor şi a instanţelor de judecată, ceea ce ar putea fi o posibilă explicaţie pentru tergiversarea soluţionării dosarului.

Ţigările de contrabandă au fost descoperite în Punctul de Trecere a Frontierei de la Vicșani, iar la acţiunea de control au participat atât lucrători vamali, cât şi poliţişti de frontieră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dosarul celor peste 100.000 de pachete de ţigări transportate în buşteni, pasat de la un parchet la altul.
 Vizualizări articol: 5722 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dosarul celor peste 100.000 de pachete de ţigări transportate în buşteni, pasat de la un parchet la altul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei