Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 ian 2017 - Anul XXII, nr. 22 (6438)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Comerţul ilicit

Micul Bazar de la Jandarmerie, cu haine, oale, jucării şi covoare confiscate de la comercianţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava a confiscat, pe parcursul anului trecut, nu mai puţin de 1.734 de bunuri, în urma controalelor efectuate în pieţe, bazaruri sau alte spaţii de comercializare, ori de la comercianţii ambulanţi depistaţi cu diverse ocazii.

Bunurile confiscate sunt dintr-o gamă extrem de diversă: produse vestimentare, dar şi oale, scaune, jucării sau parfumuri. Toate aceste bunuri au ajuns în Camera de corpuri delicte a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, de unde, în  majoritate, se întorc la vânzare, însă de către Administraţia Finanţelor Publice a Judeţului Suceava.

 

Peste 300 de bunuri confiscate în plus

Datele de bilanţ ale Jandarmeriei Suceava arată că, în 2016, în camera de corpuri delicte au fost introduse 1.734 de bunuri, faţă de doar 1.406, câte au fost confiscate pe parcursul anului 2015. La expirarea termenului legal bunurile sunt predate pentru valorificare Administraţiei Finanţelor Publice a Judeţului Suceava. Aceasta le vinde pe diferite căi, astfel fiind acoperit, într-o măsură mai mare sau mai mică, prejudiciul produs Statului Român prin actele de comerţ ilicit. 

Valoarea totală a bunurilor predate pentru valorificare a fost de 76.958 lei.

Sublocotenentul Nicoleta Andronic, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Suceava, a declarat: „Bunurile au fost confiscate în baza Legii 12 din 1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite care au fost constatate, în mare parte, în municipiile Suceava, Fălticeni, Rădăuţi şi Gura Humorului, în urma desfăşurării unor acţiuni punctuale pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale”.

 

Obiecte vestimentare în valoare de 50.000 de lei au ajuns la Jandarmerie

Referitor la bunurile confiscate de jandarmi anul trecut, obiectele vestimentare sunt majoritare: haine, ciorapi de damă, şosete, pulovere, geci etc., cu o valoare estimată la 50.000 de lei. Alte bunuri confiscate sunt produsele cosmetice, parfumuri, în valoare de 2.500 de lei, produsele casnice (seturi de cuţite, set de oale), în valoare de aproximativ 2.000 de lei, electronice în valoare de peste 5.000 de lei, dar şi jucării.

Jandarmii ţin în camera de corpuri delicte doar ce se confiscă în afara sferei penale. Bunurile care fac obiectul unei infracţiuni sunt predate, odată cu actele de sesizare întocmite de jandarmi, organelor de cercetare penală ale poliţiei.   

Camerele de corpuri delicte se amenajează în încăperi special destinate, corespunzătoare depozitării fiecărei categorii de bunuri în parte. Este vorba de spaţii uscate, cu condiţii de aerisire, dotate cu mijloace de depozitare şi identificare a obiectelor, asigurate cu uşi metalice sau grilaje metalice la uşi, grilaje metalice la ferestre, sisteme de închidere şi de alarmare sigure. Condiţiile de păstrare trebuie să fie perfecte, pentru că uneori bunurile stau în camerele de corpuri delicte ani de zile înainte de a fi date spre valorificare.

Activităţile privind organizarea şi funcţionarea camerelor de corpuri delicte sunt îndeplinite în conformitate cu Ordonanţa de Guvern nr. 14/2007 privind valorificarea bunurilor intrate în proprietatea privată a statului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Micul Bazar de la Jandarmerie, cu haine, oale, jucării şi covoare confiscate de la comercianţi.
 Vizualizări articol: 8286 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Micul Bazar de la Jandarmerie, cu haine, oale, jucării şi covoare confiscate de la comercianţi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei