Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 ian 2017 - Anul XXII, nr. 22 (6438)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În weekend

Accidente pe pârtiile de schi: de la entorse la fractură de claviculă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Finele săptămânii trecute a adus mulţi oameni pe pârtiile de schi din Gura Humorului şi Vatra Dornei, din păcate apărând şi inerentele accidentări, patru dintre ele fiind serioase şi necesitând intervenţii ale jandarmilor montani, pentru transportul victimelor până la baza pârtiilor.

Primele două accidente au avut loc sâmbătă, pe pârtiile „Parc” din Vatra Dornei şi „Șoimul” din Gura Humorului. O femeie în vârstă de 37 de ani, din Iaşi, a suferit o entorsă la piciorul drept, în timp ce un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Galaţi, a fost diagnosticat cu o plagă tăiată la piciorul drept.

Duminică, 29 ianuarie, jandarmii montani, împreună cu lucrători ai Serviciului Salvamont, au mai intervenit la două accidente pe pârtia din Gura Humorului. Este vorba de o tânără de 23 de ani, din Vaslui, care avea o entorsă la un genunchi, şi, cel mai grav, un bărbat în vârstă de 42 de ani, din Iaşi, care avea o fractură de claviculă.

„În fiecare din aceste cazuri persoanele au fost transportate la baza pârtiei, de unde au fost preluate de echipaje ale Ambulanţei”, a declarat sublocotenentul Nicoleta Andronic, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Suceava.

Jandarmeria a anunţat că odată cu creşterea numărului de turişti, posturile de jandarmi montane din Vatra Dornei, Broşteni, Câmpulung Moldovenesc, Frasin, Suceviţa şi Gura Humorului au intensificat acţiunile pe traseele turistice, pe pârtiile de schi şi în zonele unde este posibil să se producă evenimente, fiind pregătite să intervină în situaţii de urgenţă, dar şi în cazul constatării unor abateri de la normele legale.

„Jandarmii montani acţionează zilnic pentru menţinerea unui climat de linişte, prevenirea şi combaterea infracţiunilor, îndrumarea şi informarea turiştilor aflaţi pe traseele montane, precum şi salvarea şi evacuarea persoanelor aflate în dificultate”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Accidente pe pârtiile de schi: de la entorse la fractură de claviculă.
 Vizualizări articol: 2383 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Accidente pe pârtiile de schi: de la entorse la fractură de claviculă1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei