Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 ian 2017 - Anul XXII, nr. 19 (6435)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Facilităţi

Gratuităţi la transportul public local pentru elevii şi studenţii cu rezultate deosebite la învăţătură, dar şi pentru sportivii de performanţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând de luna viitoare, elevii, studenţii şi pensionarii din municipiul Suceava plătesc 33 de lei pentru un abonament valabil o lună de zile pe toate traseele şi mijloacele de transport ale societăţii de transport public local, TPL.

Costul integral al unui astfel de abonament TPL este de 66 de lei, diferenţa fiind achitată de la bugetul local al municipiului reşedinţă de judeţ.

Decizia, luată în şedinţa de Consiliu Local de ieri, este completată şi cu o serie de gratuităţi pentru câteva categorii de persoane.

Astfel, principalul element de noutate îl reprezintă acordarea gratuităţii la transportul public în comun pentru sportivii cu rezultate deosebite la competiţiile de profil la care au participat.

Conform completării făcute în timpul şedinţei de iniţiatorii proiectului de hotărâre, primarul Ion Lungu şi viceprimarul Lucian Harşovschi, „sportivii cu domiciliul în municipiul Suceava care în ultimele 12 luni au obţinut premii şi menţiuni la competiţiile sportive internaţionale, campionate balcanice, europene, mondiale şi olimpice, precum şi cei care au obţinut locul I la competiţiile sportive naţionale organizate de federaţiile sportive naţionale, beneficiază de gratuitate la transportul public în comun pe tot parcursul anului calendaristic. Pentru aceşti sportivi se vor elibera abonamente lunare nominale, integrale, valabile pe toate liniile, în baza documentelor care certifică performanţele acestora”.

 

Gratuităţi, burse şi premii pentru elevii şi studenţii meritorii

Un număr mult mai mare de beneficiari de gratuitate la transportul în comun din municipiul Suceava ar fi din rândul elevilor şi studenţilor cu rezultate deosebite la învăţătură.

Astfel, conform unui amendament adăugat anul trecut, dar mai puţin cunoscut, „elevii şi studenţii unităţilor de învăţământ din municipiul Suceava care au participat în ultimii trei ani cel puţin o dată la faza naţională, internaţională a unei olimpiade şcolare, sau care au obţinut, în aceeaşi perioadă, premii sau menţiuni la faza finală a unui concurs cu participare internaţională, precum şi beneficiarul bursei integrale de merit acordate pe baza rezultatelor şcolare beneficiază de gratuitate la transportul local în comun, pe tot parcursul anului”.

„Mulţi nu ştiau de aceste gratuităţi, este normal să sprijinim şi olimpicii, dar şi sportivii”, a subliniat viceprimarul Lucian Harşovschi.

Primarul Ion Lungu a precizat că pe lângă facilitatea asigurării transportului gratuit, elevii cu rezultate bune la învăţătură beneficiază şi de burse acordate de la bugetul local, anul acesta fiind alocată o sumă de aproximativ 450.000 lei în acest scop, în proiectul de buget, plus alte premii, în baza unor parteneriate încheiate cu unităţi de învăţământ precum Colegiul Naţional "Ștefan cel Mare".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gratuităţi la transportul public local pentru elevii şi studenţii cu rezultate deosebite la învăţătură, dar şi pentru sportivii de performanţă.
 Vizualizări articol: 2416 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gratuităţi la transportul public local pentru elevii şi studenţii cu rezultate deosebite la învăţătură, dar şi pentru sportivii de performanţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei