Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 ian 2017 - Anul XXII, nr. 14 (6430)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 19 – 25 ianuarie

„Valori naţionale în creaţia Mitropolitului Bartolomeu Valeriu Anania”

Asociaţia Școlară Suceveană pentru Educaţie şi Dezvoltare Suceava şi Fundaţia „Mitropolitul Bartolomeu” Cluj-Napoca, în parteneriat cu Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, Inspectoratul Școlar al Judeţului Suceava, Parohia Șcheia I, Suceava, Fundaţia Social-Culturală „Victoria” Suceava organizează, în zilele de 20-21 ianuarie, Simpozionul Naţional „Valori naţionale în creaţia Mitropolitului Bartolomeu Valeriu Anania” - Ediţia a IV-a, Suceava 2017.

Din program: vineri, 20 ianuarie, ora 9.30 - Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava - Aula Corp E - Deschidere, Conferinţe, Moment muzical cu participarea elevilor Corului Seminarului Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei”, Decernarea Marelui Premiu „Mitropolitul Bartolomeu Valeriu Anania” (moderator asistent univ. dr. Gina Puică); sâmbătă, 21 ianuarie, ora 11.00 - Slujba de pomenire a ÎPS Mitropolit Bartolomeu Valeriu Anania va avea loc la Mănăstirea Dragomirna.
Invitaţi: Aurel Sasu, Horia Bădescu, Grigore Ilisei, Vasile Timiș, Jan Nicolae, Bogdan Ivanov, Monahia Elena Simionovici, Remus Onișor, Virgil Nistru Ţigănuș, Niculina Iacob, Carmen Balan, Geta Moroșan, Andrei Coroian, Dragoș Urasu, Marcel Andreica, Ion Buga. Cu participarea ing. Anania Laurian şi arh. Brânduşa Munteanu, nepoţii Mitropolitului Bartolomeu.

 

Distracţie pe gheaţă, la patinoarul din parcarea Shopping City Suceava

Noua destinaţie de distracţie oferă toate ingredientele necesare pentru a petrece momente de neuitat alături de prieteni sau familie: o calitate superioară a gheţii, patine care conferă siguranţă în timpul patinajului, muzică bună şi băuturi calde. Cei care îşi doresc să petreacă mai mult timp la patinoar au ocazia de a-şi face un abonament de minimum 10 intrări, beneficiind astfel de 50% reducere atât la taxa de intrare, cât şi la cea de închiriere a patinelor. Un alt tip de abonament este cel de tipul 3 + 1 gratuit. Totodată, pentru grupurile organizate, de minimum 10 persoane, se oferă o reducere de 50%. Programul patinoarului este zilnic, între orele 10:00-22:00. Marele avantaj pe care îl au iubitorii sportului pe gheaţă este acela că au posibilitatea de a plăti doar 10 lei intrarea și 10 lei închirierea patinelor, timpul alocat patinajului fiind nelimitat.

 

Expoziţia „Unirea Principatelor Române - 24 ianuarie 1859”, la Muzeul de Istorie

Muzeul de Istorie Suceava prezintă, în perioada 23 ianuarie - 24 februarie, în sala de expoziţii temporare de la parter, expoziţia cu genericul „Unirea Principatelor Române - 24 ianuarie 1859”, dedicată împlinirii a 158 de ani de la Unirea Munteniei cu Moldova. Vernisajul expoziţiei va avea loc luni, 23 ianuarie, la ora 13,00. Expoziţia cuprinde piese din colecţiile Muzeului Bucovinei - Istorie, Numismatică, Memoriale, constând din documente, arme, litografii, tablouri, cărţi, medalii, obiecte de epocă. Așa cum subliniază organizatorii, „domnia lui Alexandru Ioan Cuza are o însemnătate deosebită, prin aceea că a pus bazele statului unitar, dar totodată şi a statului modern. Reformele realizate în timpul domnului Unirii au deschis drum larg înainte naţiunii române, au creat premisele viitoarelor cuceriri ale poporului pe calea să ascendentă spre progres. Din perspectivă istorică, cei şapte ani ai domniei lui Cuza reflectă pregătirea de pe poziţiile Unirii dobândite, a înfăptuirii unor noi etape din istoria poporului român, aceea a independenţei şi a Marii Uniri din 1918”.

 

Joi, 19 ianuarie

„Tigrul din oraşul nostru”, la Teatrul „Matei Vişniec” Suceava

De la ora 19.00, va avea loc a doua reprezentaţie din acest an a Teatrului „Matei Vişniec” Suceava, care revine cu cel mai impresionant spectacol din repertoriu - "Tigrul din oraşul nostru". „Tigrul din oraşul nostru”, de Gianina Cărbunariu, este prima producţie a Teatrului Municipal „Matei Vişniec” din Suceava. Cel mai nou teatru de stat din România a ales să lucreze pentru prima sa producţie cu artişti tineri, puternici şi creativi, apreciaţi atât de critica de specialitate, dar şi de public - regizorul Bobi Pricop şi scenograful Adrian Damian. Din distribuţia piesei fac parte Cătălin Ştefan Mîndru, Cosmin Panaite, Clara Popadiuc şi Diana Lazăr. Preţul unui bilet este de 20 de lei, dar elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de reduceri, plătind doar 10 lei. Programul casei de bilete este de luni până joi, între orele 11.00-16.00, rezervările putând fi făcute la tel. 0759 048 677.

 

Sâmbătă, 21 ianuarie

Ateliere creative și educative pentru copii la Shopping City

Shopping City Suceava organizează o nouă serie de ateliere de creaţie pentru copii, în colaborare cu Smart School, la care cei mici sunt invitaţi să își pună imaginaţia în practică și să confecţioneze cele mai inedite obiecte, utilizând o varietate de tehnici de lucru manual moderne și atractive. Atelierele sunt gratuite și au loc în fiecare sâmbătă, între orele 13.00-17.00, în incinta centrului comercial, în zona magazinului Pepco. Pe 21 ianuarie, copiii pot participa la atelierul "Vis de iarnă”, în cadrul căruia vor confecţiona o machetă creativă cu peisaje de iarnă. Atelierele sunt structurate în două sesiuni a câte două ore fiecare (13:00-15:00; 15.00-17.00) la care pot participa maximum 40 de copii. La fiecare sesiune se poate înscrie un număr limitat de copii, respectiv 20. Participanţii se pot înscrie săptămânal, până sâmbătă, printr-un e-mail la adresa: ateliere_creatiesv@yahoo.com. Detalii suplimentare, la numărul de telefon: 0330 401 850 int. 4. La înscriere, părinţii trebuie să opteze pentru intervalul orar 13.00-15.00 sau 15.00-17.00. Atelierele îi vor ajuta pe copii să își dezvolte atenţia, abilităţile practice și imaginaţia, oferind totodată o alternativă artistică de petrecere a timpului liber.

 

Duminică, 22 ianuarie

Kids City, ateliere de creaţie pentru copii

Shopping City Suceava organizează ateliere gratuite de creaţie și distracţie, Kids City – Art Craft, dedicate tuturor copiilor energici și creativi, cu sprijinul Alexandria Librării din incinta centrului comercial. În fiecare duminică, între orele 10:00-15:00, sunt organizate ateliere tematice în cadrul cărora copiii pot să confecţioneze obiecte decorative cu accesoriile din gama special dedicată copiilor, Art Craft, ce se găsește exclusiv în Alexandria Librării, să coloreze şi să se distreze alături de mascota Shopping City Suceava. Cele mai noi tehnici de creaţie pot fi deprinse de cei mici pe parcursul atelierelor organizate în incinta centrului comercial: metoda quilling, tehnica decoupage, tehnica șerveţelului, pictură pe sticlă/lemn/ceramică și scrapbooking. Copiii vor putea lua acasă toate obiectele confecţionate chiar de ei.

 

Miercuri, 25 ianuarie

 „Opreşte cancerul de col uterin!”, ediţia a IV-a, la USV

Televiziunea Intermedia Suceava, cu sprijinul Asociaţiei SEVA, organizează, de la ora 17.00, în Aula din Corpul E al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV), dezbaterea intitulată ”Opreşte cancerul de col uterin!”, ediţia a IV-a.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1673 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Unde fugim de-acasă...5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei