Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 ian 2017 - Anul XXII, nr. 12 (6428)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Replică la PSD

Lungu: „Referendum trebuia să se facă când ni s-a pus Termica în braţe”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Anunţul făcut de conducerea PSD Suceava săptămâna trecută, că reprezentanţii lor nu vor vota bugetul în varianta construită pentru finanţarea proiectelor susţinute de primarul Ion Lungu, deoarece, în opinia lor, acestea nu coincid cu priorităţile sucevenilor, motiv pentru care ar fi necesar un referendum, înaintea stabilirii bugetului, a primit o replică „cu bătaie lungă” din partea edilului sucevean.

„Văd că sunt la modă referendumurile. Cred că cel mai corect era să se organizeze referendum atunci când ni s-a pus Termica în braţe, pentru că după 15 ani, în continuare termoficarea necesită foarte mulţi bani de la Primăria Suceava.

Este clar că atunci ni s-a băgat pe gât o societate nerentabilă. Din păcate am fost unul dintre puţinii care au reacţionat la vremea respectivă, am spus că Termica va fi o piatră de moară de gâtul Consiliului Local, ceea ce s-a şi întâmplat”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu, care a amintit că transferul a fost făcut de guvernul PSD din 2002. În perioada respectivă, reprezentantul Guvernului în teritoriu era Ioan Cuşnir.

„Dacă discutăm de referendum, corect era să fie consultaţi sucevenii la vremea respectivă dacă doreau să ni se bage pe gât acea centrală neperformantă.

Să nu uităm că a fost un <exerciţiu de democraţie> foarte frumos – întâi s-a dat ordonanţa de urgenţă a Guvernului pentru transferul Termica, abia apoi s-a discutat în Consiliul Local. Acum este istorie, doar că ne luptăm în continuare cu această problemă. Cu cei 50 de milioane de euro pe care i-am cheltuit cu Termica în toţi anii de până acum, de la preluarea sa, oraşul era mult mai departe. Dar rămân optimist şi consider că o vom scoate la capăt, că vor veni bani de la UE să reabilităm reţelele de transport şi distribuţie, să avem în continuare un sistem centralizat de încălzire în municipiul Suceava”.

Ideea consultării publice, inclusiv prin referendum, a fost susţinută de preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PSD, Dan Ioan Cuşnir, şi de liderul de grup din Consiliul Local, Vasile Mocanu, care au enumerat ironic proiectele lui  Lungu pentru acest an: Sala Polivalentă, pod nou peste râul Suceava, fluidizarea traficului rutier în oraş, modernizarea iluminatului public, transferul parcului Șipote la administraţia locală, construirea unei grădiniţe în cartierul Obcini, modernizarea pieţei din Burdujeni, montarea unei nocturne pe stadionul Areni, acoperirea patinoarului şi asigurarea confortului termic în reţeaua centralizată de termoficare.
Cei doi au sugerat că PSD are în vedere inclusiv un referendum pentru demiterea primarului Lungu, dacă refuză consultarea sucevenilor pe tema bugetului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu: „Referendum trebuia să se facă când ni s-a pus Termica în braţe”.
 Vizualizări articol: 3138 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lungu: „Referendum trebuia să se facă când ni s-a pus Termica în braţe”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei