Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 ian 2017 - Anul XXII, nr. 10 (6426)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mutilat pe viaţă

Copilul femeii condamnate la peste 15 ani de puşcărie pentru că s-a aruncat cu el în faţa trenului este crescut de bunici

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Copilul femeii condamnate la peste 15 ani de puşcărie pentru că s-a aruncat cu el în faţa trenului este crescut de bunicii din partea mamei, din Câmpulung Moldovenesc. Este vorba de Robert-George, în vârstă de 5 ani, fiul lui Carmen Tatiana Tudorean, în vârstă de 31 de ani, femeie care a primit o condamnare grea pentru că pe 30 septembrie 2015 s-a aruncat cu copilul în braţe pe linia ferată, în faţa unui tren, imediat ce acesta a plecat din staţia CFR Câmpulung Moldovenesc, spre Pojorâta. Mecanicul a frânat, a oprit trenul, însă mama şi copilul erau deja sub roţile garniturii. Mama copilului a suferit traumatisme complexe, prin strivire şi smulgere, suferind amputaţie de gambă dreaptă, amputaţie de coapsă stângă, avulsie părţi moi membrul superior stâng, şoc traumatic şi şoc hemoragic. În ceea ce-l priveşte pe copilaşul de 5 ani, piciorul drept al acestuia a fost amputat de la jumătatea coapsei, iar piciorul stâng şi braţul stâng au fost amputate parţial. La Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Sfânta Maria” din Iaşi, chirurgii pediatri au reuşit să facă reconstrucţie osoasă, musculară, nervoasă şi vasculară la membrele amputate parţial, evoluţia stării copilului fiind lent pozitivă.

 

Copilul, victima neînţelegerilor dintre părinţi

Directorul executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, Georgeta-Nadia Creţuleac, ne-a spus că imediat după accident minorul a fost internat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi pentru intervenţii chirurgicale. „Pe 19 noiembrie 2015 minorul a fost externat din spital pentru reintegrare socială pe o perioadă de două săptămâni, după care a fost de mai multe ori la control, pe parcursul a trei luni. Pentru minor s-a instituit măsura plasamentului în regim de urgenţă la familia bunicilor materni, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, măsură care ulterior a fost înlocuită, conform legislaţiei în vigoare, cu plasament prin sentinţa instanţei judecătoreşti”, a explicat şefa DGASPC Suceava.

Mama copilului a fost judecată pentru săvârşirea infracţiunii de „tentativă la violenţă în familie”, asimilată infracţiunii de tentativă de omor, faptă pentru care a şi fost găsită vinovată. Magistraţii de la Tribunalul Suceava au decis că femeia trebuie să stea după gratii pentru 15 ani, 7 luni şi 15 zile, sentinţă care nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu apel. Părinţii lui Robert-George s-au cunoscut în Spania, în anul 2009, având o relaţie de concubinaj. Din ce ne-au spus reprezentanţii DGASPC Suceava, la începutul anului 2011, pe fondul unor neînţelegeri, părinţii copilului s-au despărţit. Mama a revenit în ţară, împreună cu minorul, locuind la părinţii ei din municipiul Câmpulung Moldovenesc. Carmen Tudorean nu era cunoscută cu afecţiuni psihice, însă apropiaţii au mărturisit că era abătută şi depresivă.

 

Mama, în curând la puşcărie, copilul, mutilat pe viaţă

Din ancheta socială eliberată de Compartimentul de asistenţă socială şi protecţia copilului din cadrul Primăriei municipiului Câmpulung Moldovenesc rezultă faptul că de mai mulţi ani tatăl lui Robert locuieşte în Spania. „La începutul lunii noiembrie 2015, acesta a venit în ţară, s-a prezentat la Compartimentul de asistenţă socială şi protecţia copilului din cadrul Primăriei municipiului Câmpulung Moldovenesc şi s-a interesat de starea de sănătate a copilului său. El a susţinut că doreşte să-l ia pe fiul său în străinătate, pentru a beneficia de servicii medicale mai bune. A vizitat copilul la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii <Sfânta Maria> din Iaşi. De asemenea, a afirmat că neînţelegerile au apărut între el şi mama copilului înainte de naşterea acestuia. Ulterior, mama a obţinut o hotărâre judecătorească de interdicţie la domiciliul său de rezidenţă, pe o rază de 500 de metri, deoarece femeia a declarat că a fost victimă a violenţei domestice”, mai reiese din ancheta socială.

Tatăl copilului a declarat verbal că nu este de acord cu plasamentul fiului său la bunicii materni, însă a refuzat să dea o declaraţie scrisă în acest sens, afirmând că va reveni ulterior şi va clarifica situaţia. Acest lucru nu s-a mai întâmplat. Tot reprezentanţii Primăriei Câmpulung Moldovenesc ne-au spus că mama minorului este imobilizată la pat şi este îngrijită de o persoană apropiată a familiei, la domiciliul său. Minorul este încadrat în gradul de handicap „deficienţă funcţională gravă” cu asistent personal şi urmează să fie internat din nou, în vara acestui an, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, pentru protezare. Şefa DGASPC Suceava şi asistenţii sociali de la Primăria Câmpulung Moldovenesc au dat asigurări că „Robert se bucură de îngrijirea bunicilor săi materni, care îi oferă toată atenţia şi dragostea. Cazul minorului este monitorizat în continuare de instituţiile de protecţie socială din judeţ”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copilul femeii condamnate la peste 15 ani de puşcărie pentru că s-a aruncat cu el în faţa trenului este crescut de bunici.
 Vizualizări articol: 5252 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Copilul femeii condamnate la peste 15 ani de puşcărie pentru că s-a aruncat cu el în faţa trenului este crescut de bunici0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei