Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 ian 2017 - Anul XXII, nr. 6 (6422)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Necesitate

Mobilizare totală pentru deszăpezirea străzilor Sucevei, după urgia din weekend

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După două zile de viscol şi ninsori abundente, care au făcut ca toate intervenţiile de deszăpezire să fie aproape inutile, de duminică noapte, când vântul năprasnic s-a potolit, utilajele de deszăpezire au intervenit pe străzile principale, îndepărtând straturile de zăpadă care, pe alocuri, au fost şi de un metru înălţime.

Chiar dacă timpul scurs între oprirea viscolului şi ninsorile abundente a fost foarte mic, adică noaptea de duminică spre luni, foarte mulţi suceveni şi-au exprimat nemulţumirea că pe strada unde locuiesc ei nu a fost făcută deszăpezirea, asta în condiţiile în care municipiul Suceava are peste 250 de străzi pe care trebuie să se intervină, atât pe carosabil, cât şi pe trotuare.

„În acest weekend s-a acţionat mecanizat cu 22 de utilaje de deszăpezire pentru străzi şi trei pentru trotuare, precum şi manual cu oameni cu lopeţi, dar din cauza viscolului puternic eficienţa acestora a fost redusă. De la primele ore ale dimineţii, după ce vântul şi-a mai redus din intensitate, s-a intervenit din nou pe arterele principale, precum şi pe trotuare, ca lumea să poată ajunge la muncă. De acum intervenim pe străzi secundare, avem şi câte o echipă de muncitori în fiecare cartier pentru degajarea staţiilor de autobuz, a trecerilor de pietoni şi a trotuarelor înguste”, a declarat luni dimineaţă viceprimarul Lucian Harşovschi, care a îndemnat sucevenii să aibă răbdare, că utilajele vor ajunge de acum şi pe străzile de prin cartiere.

Acesta a precizat că între orele 8 şi 9 dimineaţa nu au fost prezente multe utilaje pe trasee pentru că în acel interval de timp s-au făcut schimburile şi s-au realimentat maşinile.

Au fost însă şi cazuri în care suceveni din cartiere precum Zamca sau George Enescu s-au arătat surprinşi că luni dimineaţa era deja făcută deszăpezirea multor străzi importante din zonele respective, inclusiv la nivelul trotuarelor.

 

Agenţii economici, obligaţi să cureţe zăpada din dreptul spaţiilor proprii

toate că oriunde în lume, când ninge abundent, cetăţenii pun mâna pe lopeţi şi curăţă măcar aleea de acces de la scara de bloc, de la casă, precum şi trotuarul din faţa imobilului, în foarte multe cazuri nimeni nu s-a sinchisit să facă ceva în această privinţă.

„Nu e nici o ruşine să pui mâna pe lopată şi să cureţi zăpada din dreptul imobilului în care stai. Asta am făcut şi eu de dimineaţă, înainte de a veni la muncă, asta le-am cerut să facă şi salariaţilor din primărie, inclusiv în parcarea instituţiei, pentru ca oamenii care vin cu diverse probleme să poată intra acolo cu maşinile”, a spus viceprimarul Lucian Harşovschi, care a cerut mai multă implicare inclusiv din partea  asociaţiilor de proprietari.

La fel ca în fiecare iarnă, agenţii economici au fost atenţionaţi că trebuie să cureţe zăpada din dreptul spaţiilor lor. Unii au şi făcut asta, de la primele ore ale dimineţii, alţii abia după ce au fost avertizaţi de inspectorii din primărie.

 

Sesizările şi reclamaţiile privind deszăpezirea, la Diasil sau la primărie

Reprezentantul municipalităţii sucevene a menţionat că, în caz că sunt zone unde nu se intervine în cursul zilei, eventualele sesizări ori reclamaţii pot fi transmise direct firmei de salubrizare, la numărul de telefon 0230/525154, ori pe mobil, la 0731.996 856, sau direct responsabililor din cadrul Primăriei Suceava, la numărul de telefon 0230/212696, interior 154/254 .

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mobilizare totală pentru deszăpezirea străzilor Sucevei, după urgia din weekend.
 Vizualizări articol: 2938 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mobilizare totală pentru deszăpezirea străzilor Sucevei, după urgia din weekend0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supa de pasăre pentru cei răciți ( ”aspirina evreiască”) Este o supă de pasăre foarte concentrată, care se folosea mult în trecut pentru a ajuta persoanele mai fragile, bolnăvicioase sau care au depășit boli grele, să se refacă rapid. I se mai spune ”aspirina evreiască” pentru că acest... Citeşte