Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 dec 2016 - Anul XXI, nr. 300 (6413)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Instabilitate

Direcţia Sanitar Veterinară Suceava a reintrat în zodia schimbărilor de şefi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava are un nou şef, medicul Dan Corneanu fiind numit director interimar, în condiţiile în care nu mai departe de mijlocul lunii septembrie fusese numit şef doctorul Sorin Jianu, detaşat tocmai din fruntea Direcţiei Sanitar Veterinare Mehedinţi. Sorin Jianu a petrecut astfel doar ceva mai mult de trei luni de zile la conducerea DSVSA Suceava. De altfel, Sorin Jianu era de ceva vreme în concediu medical, astfel că Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a decis să împuternicească un nou director, pe Dan Corneanu. Acesta a condus în ultimii ani mai multe servicii importante din cadrul DSVSA Suceava, pe linie de control sanitar-veterinar, fiind un personaj care are destul de mulţi contestatari printre colegi.

Aceste mutări succesive, care nu fac deloc bine colectivului de la Direcţia Sanitar Veterinară Suceava, sunt deja resimţite de mulţi medici veterinari, care văd o repetare a scenariului care s-a petrecut la această instituţie până în 2014, când şefii erau schimbaţi de la o zi la alta, într-un război al intereselor mai multor tabere.

Singura perioadă de linişte din ultimii ani de la DSVSA Suceava a fost din mai 2014 şi până în septembrie 2016, când doctorul Leon Postolache a fost director cu titlu interimar, pe perioade de câte şase luni de zile. 

Ultimul director executiv al instituţiei, care a ocupat funcţia prin concurs, a fost Petrea Dulgheru, actualul preşedinte al Colegiului Medicilor Veterinari Suceava. Se întâmpla în 2012, iar de atunci Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară nu a mai organizat nici un concurs.

Instituţia care are ca atribuţii principale verificarea respectării normelor sanitar-veterinare şi a siguranţei alimentelor a fost condusă pe parcursul anului 2013 de nu mai puţin de şapte oameni.

În acea perioadă s-a ajuns în situaţia penibilă ca un director, Cristian Lupeş, să fie demis după numai trei zile de la numire, pentru ca ulterior, după două luni, să fie din nou numit şef. Tot în 2013, pentru aproximativ jumătate de an, DSVSA Suceava a fost condusă de doctorul Constantin Savu, venit de la Bucureşti, un specialist cu reputaţie în domeniu, dar care s-a remarcat la Suceava doar prin faptul că nu era aproape niciodată de găsit. Un alt director din această perioadă, Ioan Corduneanu, actual adjunct, a adunat şi el mai multe mandate de director şi director adjunct, fiind schimbat în mai multe rânduri de pe un post pe altul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Direcţia Sanitar Veterinară Suceava a reintrat în zodia schimbărilor de şefi.
 Vizualizări articol: 3891 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 2 voturi
Direcţia Sanitar Veterinară Suceava a reintrat în zodia schimbărilor de şefi2.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei