Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 dec 2016 - Anul XXI, nr. 290 (6403)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Pitoresc

Mocăniţa de la Moldoviţa îi aşteaptă pe turişti în perioada sărbătorilor de iarnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mocăniţa ”Huţulca” va porni din nou la drum în perioada sărbătorilor de iarnă, pe linia îngustă din comuna Moldoviţa. Începând cu Ajunul Crăciunului şi până după Sfântul Ioan, trenuleţul care circulă pe un traseu pitoresc, în lungime de 12 kilometri, pe Valea Moldoviţei, va face aproape zilnic două curse regulate din Moldoviţa până la Argel.

Începând cu 24 decembrie, iubitorii naturii şi ai micului trenuleţ de munte vor putea circula pe Valea Moldoviţei pe un traseu de linie îngustă, în vagoane remorcate de o veche locomotivă cu abur construită la Reşiţa, în anul 1957. Turiştii sunt aşteptaţi în acest an cu o garnitură de opt vagoane închise, dotate cu sobe cu lemn, care le va oferi acestora sentimentul unei călătorii în timp. Turiştii veniţi să-şi petreacă sărbătorile în Bucovina vor putea circula zilnic cu trenuleţul în două curse organizate începând cu orele 10.00 şi 14.00, pe traseul Moldoviţa-Argel, capacitatea de transport a celor opt vagoane fiind de circa 350 de locuri. Plecarea Mocăniţei se va face din spatele hotelului Oana din Moldoviţa, pe un traseu pitoresc care urmăreşte pârâul şi valea cu acelaşi nume, o zonă cu case bucovinene, livezi şi fânare risipite pe văi. După 12 kilometri printr-un decor de basm, traseul micului trenuleţ de munte se va opri într-o poiană aflată la marginea pădurii de brad, unde turiştii vor fi aşteptaţi la o masă cu mâncăruri bucovinene din zona de munte şi vor putea gusta o afinată sau un vin fiert lângă un foc de tabără. De aici turiştii vor avea posibilitatea să facă scurte plimbări cu sania trasă de cai prin împrejurimile satului Argel.

Mocăniţa va circula zilnic în două curse, mai puţin în ziua de 1 ianuarie 2017, când va pleca în cursă o singură dată, începând cu ora 14.00. După 8 ianuarie, ultima zi de circulaţie din prima lună a anului viitor, trenuleţul îşi va relua cursele începând cu data de 4 februarie şi până la data de 12 februarie, între 6 şi 10 februarie având o singură cursă pe zi, la ora 14.00. Preţul unui bilet este de 25 de lei pentru adulţi şi 15 lei pentru copii cu vârste între 6 şi 16 ani, micuţii sub 6 ani având acces gratuit, dar numai însoţiţi de părinţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mocăniţa de la Moldoviţa îi aşteaptă pe turişti în perioada sărbătorilor de iarnă.
 Vizualizări articol: 3910 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Mocăniţa de la Moldoviţa îi aşteaptă pe turişti în perioada sărbătorilor de iarnă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ardei umpluți cu varză (de post) Se pregătesc repede și sunt foarte gustoși. Se pot prepara cu ardei proaspeți sau din cei conservați în saramură ori soluție cu aspirină. Dacă folosim ardeii conservați, înainte de prepararea acestui fel îi vom ține 2 ore în... Citeşte