Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 dec 2016 - Anul XXI, nr. 290 (6403)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sancţiuni

Firme de construcţie amendate de ITM Suceava pentru nefolosirea echipamentelor de protecţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectorii de muncă au amendat mai multe firme de construcţii din judeţul Suceava pentru că angajaţii de pe şantiere nu foloseau echipamentele de protecţie necesare desfăşurării activităţii. Șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, Romeo Butnariu, a declarat că pe parcursul acestui an instituţia pe care o conduce a desfăşurat o campanie de combatere a riscurilor de căderi de la înălţime şi surpări de maluri pe şantierele fixe şi mobile. Romeo Butnariu a arătat că în cadrul acestei campanii, inspectorii de muncă suceveni au verificat 79 de firme care desfăşurau activităţi în domeniul construcţiilor, la care sunt angajaţi 5.077 de lucrători. În urma controalelor s-au constatat 113 neconformităţi în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în total fiind sancţionate 53 de firme de construcţii, valoarea amenzilor fiind de 107.500 de lei la un număr de 53 de angajatori. Șeful ITM Suceava a mai declarat că cele mai frecvente deficienţe constatate pe şantierele verificate au fost neutilizarea de către lucrători a echipamentului individual de protecţie sau neasigurarea unei instruiri adecvate în domeniul securităţii şi sănătăţii pentru toţi lucrătorii, consemnată în fişa de instruire individuală. De asemenea, inspectorii de muncă au mai constatat la firmele sancţionate că nu utilizau echipamentele de muncă corespunzătoare, prevăzute cu sisteme de protecţie colectivă, cum sunt balustradele solide, care trebuie să fie suficient de înalte şi să aibă cel puţin o bordură, o mână curentă şi protecţie intermediară, platforme sau plase de prindere, suficient de solide pentru a împiedica sau opri căderile de la înălţime şi care să nu fie întrerupte decât în punctele de acces ale unei schele sau ale unei scări. Romeo Butnariu a ţinut să precizeze că prin această campanie derulată pe parcursul acestui an s-a urmărit creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi lucrătorilor care desfăşoară activitate în domeniul construcţiilor privind necesitatea însuşirii, aplicării şi respectării legislaţiei în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

Pe de altă parte, inspectorul-şef al ITM Suceava a declarat că instituţia pe care o conduce a mai desfăşurat o acţiune prin inspectorii din cadrul Serviciului Securitate şi Sănătate în Muncă, care a vizat verificarea modului în care sunt respectate cerinţele minime pentru îmbunătăţirea securităţii şi protecţiei sănătăţii lucrătorilor care pot fi expuşi unui potenţial risc datorat atmosferelor explozive în unităţile de distribuţie a combustibililor.

„Din cauza riscurilor specifice în acest domeniu sunt necesare o instruire adecvată şi o monitorizare permanentă şi astfel caracterul preventiv al activităţii de inspecţie permite creşterea siguranţei locului de muncă. O serie de constatări desprinse în controalele efectuate s-au transpus în măsuri ferme de normalizare a locurilor de muncă şi s-au aplicat sancţiuni la cei care s-au făcut vinovaţi de situaţiile create”, a declarat Butnariu.

El a adăugat că cele mai frecvente abateri întâlnite de inspectorii de muncă au fost lipsa documentului legal privind protecţia împotriva exploziilor sau neutilizarea echipamentului individual de protecţie din material care să nu producă scântei ca urmare a încărcărilor electrostatice şi neefectuarea măsurătorilor pentru verificarea rezistenţei de dispersie a prizelor de împământare.    

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firme de construcţie amendate de ITM Suceava pentru nefolosirea echipamentelor de protecţie.
 Vizualizări articol: 2582 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Firme de construcţie amendate de ITM Suceava pentru nefolosirea echipamentelor de protecţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ardei umpluți cu varză (de post) Se pregătesc repede și sunt foarte gustoși. Se pot prepara cu ardei proaspeți sau din cei conservați în saramură ori soluție cu aspirină. Dacă folosim ardeii conservați, înainte de prepararea acestui fel îi vom ține 2 ore în... Citeşte