Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 dec 2016 - Anul XXI, nr. 289 (6402)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Educaţie

Un echipaj de elevi de la Colegiul „Dragoş Vodă”, calificat la o competiţie a Agenţiei Spaţiale Europene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O echipă de elevi din cadrul Colegiului Naţional „Dragoş Vodă” Câmpulung Moldovenesc s-a calificat în faza a doua a competiţiei spaţiale “Astro Pi” organizată de Agenţia Spaţială Europeană (ESA), 15 echipaje din ţară reuşind să acceadă în această etapă a concursului.

Echipa suceveană „Astro Rovers”, de la Clubul de Robotică al colegiului câmpulungean, este coordonată de drd. ing. Gabriel Anastasiu. Membrii echipei sunt: Andrei Ioan Fărcal, Sorin Vasile Tofan, Mădălina Erhan, Florian Andrei Blănaru, Marcel Negură şi Ilinca Filoteanu, din clasa a X-a.

Provocarea lansată de Agenţia Spaţială Europeană tuturor elevilor europeni cu vârsta până la 16 ani este de a proiecta un experiment ştiinţific care poate fi rulat folosind senzorii Astro Pi ai unui computer aflat la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, şi de a scrie codul cu care Astro Pi trebuie programat pentru a executa acest experiment.

Competiţia are trei faze. În prima fază, elevii au fost invitaţi să propună o idee de experiment care ar putea fi rulat folosind Astro Pi de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale şi senzorii aferenţi (Sense HAT).

În faza a doua, astronautul Thomas Pesquet, aflat la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, va aloca echipelor selectate - printre care cele cincisprezece echipe româneşti calificate alături de alte echipe europene - o misiune ştiinţifică care se va desfăşura la bordul ISS folosind computerul Astro Pi Ed. Pentru a îndeplini obiectivele misiunii, participanţii vor defini paşii experimentului ştiinţific pe care îl vor desfăşura şi vor trebui să scrie codul necesar pentru operarea Astro Pi folosind limbajul de programare ”Python”.

În faza a treia, care se va desfăşura între 1 martie şi 15 mai 2017, o comisie de evaluare formată din ESA, Fundaţia Raspberry Pi şi alţi experţi naţionali vor selecta experimentele câştigătoare/codurile pe ţară, care vor fi trimise la ISS pentru a fi rulate pe computerul Astro Pi. Pe 15 mai 2017, rezultatele experimentelor vor fi publicate, iar astronautul Thomas Pesquet le va comenta de pe orbită.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un echipaj de elevi de la Colegiul „Dragoş Vodă”, calificat la o competiţie a Agenţiei Spaţiale Europene.
 Vizualizări articol: 3873 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Un echipaj de elevi de la Colegiul „Dragoş Vodă”, calificat la o competiţie a Agenţiei Spaţiale Europene5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei