Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 dec 2016 - Anul XXI, nr. 285 (6398)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Infractor periculos

La 25 de ani, eliberat după un omor şi încă o gravă agresiune, a recidivat şi a tâlhărit un bătrân în casă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de numai 25 de ani, din Liteni, arestat preventiv acum două zile în cazul faptei de tâlhărie calificată comise asupra unui bătrân de 71 de ani, care a fost atacat în casă, în plină noapte, se află la a treia faptă gravă, cu violenţă, pe care a comis-o. Petrică Cornea intră fără îndoială în categoria infractorilor periculoşi, având la activ o condamnare pentru omor şi încă una pentru o agresiune gravă. Tânărul a fost condamnat pentru ambele fapte, iar de fiecare dată a ieşit ceva mai repede, eliberat condiţionat. Din păcate, în cazul său nu se poate vorbi de vreo urmă de îndreptare. Eliberat din închisoare pe 19 octombrie 2016, acesta a comis tâlhăria din noaptea de 2 spre 3 decembrie. În acea noapte, un bătrân de 71 de ani din satul Stamate, comuna Fântânele, a fost atacat în casă de patru indivizi cu cagule pe faţă şi deposedat prin violenţă de 6.200 de lei şi un telefon mobil.

 

Faptele grave pentru care a fost condamnat Petrică Cornea

În noiembrie 2007, în staţia CFR din Liteni, un tânăr de 26 de ani a fost ucis în bătaie, cu o cruzime ieşită din comun.

Tânărul de 26 de ani, care a avut traumatisme pe aproape tot corpul, a murit în maşina poliţiştilor, care au decis să-l transporte la cel mai apropiat spital. El avea multiple leziuni interne şi nu a supravieţuit.

Trei inculpaţi au fost trimişi în judecată şi condamnaţi în acest  caz. Petrică Cornea, care atunci avea 17 ani, fratele său mai mare, Ionuţ Cornea, în vârstă de 19 ani la acea vreme, şi Ştefan Chihaia, în vârstă de 35 de ani. Fiind minor, Petrică Cornea a scăpat cel mai uşor. A primit 7 ani şi 6 luni de detenţie şi a fost eliberat condiţionat în noiembrie 2013, cu un rest de pedeapsă de 566 de zile.

Cornea avea să reziste în libertate până în ianuarie 2014. Pe 26 ianuarie, el l-a bătut pe un tânăr de 23 de ani, din Liteni, acesta din urmă ajungând la spital cu mandibula fracturată, necesitând pentru vindecare 45-50 de zile de îngrijiri medicale. În urma acestei fapte, Petrică Cornea a primit 3 ani de închisoare.

Cornea a fost eliberat pe 19 octombrie 2016, din nou înainte de a executa întreaga pedeapsă.

 

Tâlhăria care l-a readus după gratii pe Petrică Cornea

În noaptea de 2 spre 3 decembrie 2016 a urmat tâlhărirea bătrânului din Stamate. Din ancheta poliţiştilor a rezultat că în casă au intrat fraţii Petrică Cornea, în vârstă de 25 de ani, Mihai Cornea, de 20 de ani, Constantin Cornea, de 18 ani, şi Constantin Mancaş, de 25 de ani, toţi din Liteni. Un alt cincilea individ, Petru Pascaru, în vârstă de 25 de ani, i-a transportat la locul faptei şi apoi i-a preluat pe cei patru cu un autoturism BMW.
Bătrânul le-a povestit anchetatorilor că s-a trezit cu cei patru peste el în casă. Ameninţat, omul a spus unde îşi ţine economiile, suma de 6.200 de lei. Vârstnicul mai avea în casă două telefoane, unul fiind furat, iar unul distrus de atacatori. Înainte de a pleca, tâlharii l-au legat pe bărbat cu o curea de un scaun.
Toţi cei cinci au fost arestaţi preventiv de Judecătoria Suceava, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La 25 de ani, eliberat după un omor şi încă o gravă agresiune, a recidivat şi a tâlhărit un bătrân în casă.
 Vizualizări articol: 14587 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
La 25 de ani, eliberat după un omor şi încă o gravă agresiune, a recidivat şi a tâlhărit un bătrân în casă4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei