Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 dec 2016 - Anul XXI, nr. 284 (6397)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Finanţare

Flutur anunţă că Vatra Dornei a primit peste un milion de euro pentru sistemul de termoficare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat ieri că municipiul Vatra Dornei a primit peste un milion de euro de la Guvernul României pentru sistemul de termoficare. Gheorghe Flutur a declarat că printr-o hotărâre de Guvern municipiului Vatra Dornei i-a fost alocată o sumă de 4,805 milioane de lei (48,05 miliarde de lei vechi) în vederea asigurării continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat a populaţiei. Banii sunt alocaţi din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului. „Este o nouă hotărâre de Guvern foarte bună pentru judeţul Suceava. Iată că în urma demersului făcut de noi în urmă cu peste o lună în urmă la Guvern, deja Vatra Dornei primeşte sumele pe care le-am solicitat. Vatra Dornei va reuşi să iasă din această iarnă cu acest ajutor pentru încălzire foarte consistent pentru achiziţionarea combustibilului necesar funcţionării centralei termice. Și pot să spun că actualul Guvern condus de Dacian Cioloş a fost corect şi generos cu solicitările Sucevei, ori de câte ori am cerut ceva punctual şi cu argumente”, a declarat Gheorghe Flutur. El a amintit că la începutul lunii octombrie a.c., administraţia judeţeană a transmis o solicitare Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în care s-au adus argumente clare că municipiul Vatra Dornei are nevoie de o sumă de 4.805.280 de lei pentru achiziţia de combustibil în vederea producerii în această iarnă a energiei termice pentru populaţie, instituţiile publice şi agenţii economici racordaţi la sistemul centralizat de termoficare. În solicitarea respectivă se preciza că Primăria Vatra Dornei se afla într-o acută criză financiară generată în special de scăderea veniturilor proprii, diminuarea sumelor alocate pentru echilibrarea bugetului local sau acumularea unor restanţe semnificative către furnizorii de combustibil pentru centrala termică.

 

Flutur:  Guvernul Dacian Cioloş a dovedit din nou că sprijină rezolvarea problemelor din judeţul Suceava

Gheorghe Flutur a ţinut să mai precizeze că prin alocarea sumei solicitate, de 4,8 milioane de lei, Guvernul condus de Dacian Cioloş a dovedit din nou că sprijină rezolvarea problemelor din judeţul Suceava. Flutur a subliniat că acest ajutor de la Guvern este extrem de important, în condiţiile în care combustibilul existent mai asigura furnizarea agentului termic în Vatra Dornei doar pentru o perioadă de 50 de zile. „După ce Consiliul Judeţean Suceava a alocat recent circa cinci miliarde de lei vechi, iată că Executivul alocă o sumă de 10 ori mai mare pentru Primăria Vatra Dornei. Alocarea acestei sume deblochează în totalitate situaţia financiară a primăriei şi dă şanse pentru alte proiecte pe care Vatra Dornei le poate realiza. Și încă o dată avem argumente că există înţelegere şi pentru judeţul Suceava din partea Guvernului Cioloş, şi asta se vede în fiecare zi”, a spus Flutur. Astfel, el a ţinut să reamintească faptul că zilele trecute, Guvernul condus de Dacian Cioloş şi-a dat acordul în mod oficial pentru ca investiţia în drumul expres de la Siret la Paşcani să demareze din judeţul Suceava în anul 2017.

Contactat telefonic, primarul din Vatra Dornei, Ilie Boncheş, a remarcat faptul că suma primită de la Guvern acoperă atât plata restanţelor către furnizorii de combustibil, dar şi asigurarea căldurii în municipiu până la finalul acestui sezon rece. Ilie Boncheş a declarat că banii sunt suficienţi pentru achiziţionarea de combustibil, inclusiv CLU, pentru a asigura furnizarea agentului termic în cele mai bune condiţii chiar şi atunci când temperaturile vor fi extrem de scăzute. „Cu aceşti bani trecem liniştiţi de iarna aceasta. Chiar dacă iarna este lungă la Vatra Dornei, acest lucru nu ne mai sperie acum”, a spus Ilie Boncheş. El a arătat că cele 4,8 milioane de lei reprezintă cea mai mare sumă pe care Vatra Dornei a primit-o pentru sistemul de termoficare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur anunţă că Vatra Dornei a primit peste un milion de euro pentru sistemul de termoficare.
 Vizualizări articol: 1879 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Flutur anunţă că Vatra Dornei a primit peste un milion de euro pentru sistemul de termoficare4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei