Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 nov 2016 - Anul XXI, nr. 273 (6386)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Traşi pe dreapta

Amplă acţiune a poliţiei pentru prinderea şoferilor băuţi din trafic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acţiunile derulate de poliţişti pe şoselele din judeţ pentru depistarea şoferilor care nu respectă legislaţia rutieră par să fi devenit o normalitate pentru fiecare final de săptămână. Nu a făcut excepţie nici weekend-ul care a trecut, când peste 200 de poliţişti s-au aflat pe drumurile europene, naţionale şi judeţene.

Ca şi în urmă cu două săptămâni, oamenii legii au acţionat în special în zona de nord a judeţului, unde au fost controlate zeci de vehicule înmatriculate în alte state, iar rezultatele au fost cele scontate: plăcuţe de înmatriculare ridicate şi certificate de înmatriculare suspendate.

Cu ocazia acestor acţiuni au fost aplicate 183 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 52.385 lei. Pentru abaterile constatate, opt şoferi au rămas fără permis de conducere, iar în 19 cazuri s-a decis reţinerea certificatelor de înmatriculare.

Nici de această dată nu au făcut excepţie de pe şosele şoferii care s-au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice. Cea mai mare alcoolemie a fost descoperită la testarea unui şofer în vârstă de 60 de ani care circula pe străzile din municipiul Suceava, iar la testarea cu aparatul etilotest s-a stabilit că avea o concentraţie de 1,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

S-a întâmplat sâmbătă la amiază, zi în care un alt şofer a fost prins la volan cu o alcoolemie mare. Este vorba de un bărbat în vârstă de 34 de ani din Dorna Candrenilor, care a fost oprit de un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei pe drumul judeţean DJ 174 D. Ambii şoferi s-au ales cu dosare penale pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.

Un alt şofer la fel de inconştient a fost prins pe o stradă din Fălticeni în noaptea de vineri spre sâmbătă. O patrulă de poliţie a oprit pentru control o autoutilitară înmatriculată în străinătate la volanul căreia se afla un tânăr de 26 de ani, din Baia.

Acesta le-a declarat nonşalant poliţiştilor că nu are permis, ba mai mult a şi consumat băuturi alcoolice. După ce a fost testat cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar mai apoi a fost dus la Spitalul Fălticeni unde i-au fost  recoltate probe de sânge.

Tot în zona Fălticeni, mai exact între Mălini şi Cornu Luncii, a fost oprit în trafic în aceeaşi noapte de vineri spre sâmbătă un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 25 ani, din comuna Cornu Luncii. Acesta emana halenă alcoolică dar a refuzat să sufle în aparatul etilotest. Poliţiştii i-au cerut să coboare din maşină, dar tânărul a refuzat, motiv pentru care oamenii legii au folosit forţa şi l-au încătuşat. Dus ulterior la sediul Poliţiei Fălticeni, tânărul a reuşit să fie testat, rezultatul fiind 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeaşi zonă, la nici 24 de ore de la prinderea şoferului impulsiv din Cornu Luncii, a fost depistat un alt şofer problemă. Mai exact, poliţiştii au prins un şofer care conducea un autovehicul pe o şosea din Mălini, iar la testarea cu aparatul etilotest s-a constatat că are o concentraţie de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Alţi doi şoferi care au încălcat legislaţia rutieră au fost depistaţi la Nisipitu, în comuna Ulma. Unul dintre ei conducea o maşină după ce consumase băuturi alcoolice, rezultatul fiind 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel de-al doilea şofer, un tânăr în vârstă de 24 ani, din comuna Brodina, conducea maşina deşi avea permisul de conducere anulat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amplă acţiune a poliţiei pentru prinderea şoferilor băuţi din trafic.
 Vizualizări articol: 4276 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Amplă acţiune a poliţiei pentru prinderea şoferilor băuţi din trafic5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei