Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 nov 2016 - Anul XXI, nr. 256 (6369)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dezinteres

Doar 277 de cereri depuse pentru acordarea ajutoarelor de încălzire

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La aproape trei săptămâni de la distribuirea celor 4.000 de cereri pentru acordarea ajutoarelor de încălzire tipărite de Primăria Suceava, numărul celor care au fost aduse completate este extrem de mic – doar 277.

Viceprimarul Marian Andronache, care coordonează activitatea serviciului Asociaţii Proprietari, din cadrul Primăriei Suceava, a precizat că de la asociaţiile de proprietari au fost aduse doar 100 de cereri completate, pentru ajutoarele de încălzire ale celor care sunt racordaţi la sistemul centralizat, în vreme ce un număr mult mai mare de solicitări – 177, au fost depuse de suceveni care se încălzesc pe bază de gaz metan.

Marian Andronache i-a atenţionat pe potenţialii beneficiari asupra faptului că termenul limită de depunere a dosarelor pentru ajutoare de încălzire, pentru gaz metan, este 15 noiembrie, în vreme ce pentru încălzirea în sistem centralizat, ultima zi în care se mai pot procesa dosare este 19 noiembrie.

Toţi cei care nu se încadrează în aceste termene limită nu vor beneficia de ajutorul de încălzire pentru luna noiembrie, ci vor intra în plată începând cu luna decembrie.

În cazul ajutoarelor pentru energie termică se pleacă de la o compensare de 90% pentru familii sau chiar 100% pentru persoanele singure, în cazul celor care realizează un venit de până la 155 de lei pe membru de familie și se ajunge la 5% pentru familii sau 10% compensare pentru persoanele singure, în cazul celor care realizează un venit de maxim 786 de lei, respectiv 1.082 de lei, la persoane singure.

Veniturile rămân principala condiţie de acordare a ajutoarelor de încălzire, dar se iau în calcul și o serie de bunuri, prevăzute în lista celor care pot duce la excluderea de la plata ajutoarelor de încălzire, precum a doua locuinţă, autoturism cu o vechime mai mică de 10 ani sau de deţinerea unor suprafeţe mai mari de teren, intravilan sau extravilan. 

La acordarea ajutoarelor de încălzire a locuinţelor se iau în considerare toate veniturile nete, cu excepţia alocaţiilor copiilor, a ajutorului social, alocaţiei de susţinere a familiei, a burselor „Bani de liceu” și a celor de boală pentru copii.

Aceste venituri trebuie trecute în cerere, dar se exclud la calcul.

Cererile completate pentru ajutoarele de încălzire ale celor racordaţi la sistemul centralizat, care se încălzesc cu energie electrică, lemne sau combustibili petrolieri se depun la sediul de primărie din Burdujeni, în vreme ce pentru gaz metan dosarele completate se depun la sediul Primăriei Suceava din Areni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doar 277 de cereri depuse pentru acordarea ajutoarelor de încălzire.
 Vizualizări articol: 2390 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 2 voturi
Doar 277 de cereri depuse pentru acordarea ajutoarelor de încălzire2.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei