Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 sep 2016 - Anul XXI, nr. 228 (6341)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Caz elucidat

Un bătrân de 76 de ani, autorul oribilei crime asupra unui copil de 15 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale al Poliţiei şi procurorul criminalist de caz au reuşit să elucideze complicatul caz de omor de sâmbăta trecută de la Fălticeni, când doi fraţi, unul în vârstă de 15 ani şi unul de 17 ani, au fost înjunghiaţi, primul murind, iar al doilea ajungând la spital în stare gravă. Un bătrân în vârstă de 76 de ani, cioban la o stână din apropiere de Fălticeni, a fost reţinut pentru fapta de omor. Bătrânul şi cei doi fraţi au avut un conflict în stradă, în faţa casei minorilor. Minorii i-ar fi cerut bătrânului bani, iar acesta, simţindu-se încolţit, a reacţionat cu o violenţă pentru care nu-i poate fi găsită vreo scuză.

 

Ce s-a întâmplat în seara omorului

Din anchetă rezultă că pe 24 septembrie, în jurul orei 20.30, Vasile Dochiţa, în vârstă de 76 de ani, se deplasa pe strada Pleşeşti Gane, spre satul Petia, mergând înspre stâna la care lucra. Era singur, la fel şi cei doi fraţi, ceea ce a îngreunat mult ancheta. Cei doi minori ieşiseră din casă desculţi, pentru a cumpăra un suc de la un magazin.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, care a coordonat ancheta în acest caz prin procurorul criminalist de caz, a transmis ieri că bătrânul a scos un cuţit tip briceag cu care a exercitat, cu intenţie, acte de violenţă grave şi repetate asupra celor doi fraţi.

„Inculpatul Dochiţa Vasile le-a aplicat celor doi minori lovituri cu obiectul menţionat în zone vitale ale corpului, cauzându-le leziuni grave, care în scurt timp au condus la decesul minorului în vârstă de 15 ani şi la vătămarea corporală gravă a fratelui său, în vârstă de 17 ani”, au explicat procurorii.

Imediat, bătrânul a dispărut din zonă, astfel că primii martori oculari i-au găsit la faţa locului doar pe cei doi fraţi. În primă fază, anchetatorii au crezut chiar că agresiunea s-a petrecut între fraţi, fără a mai fi cineva de faţă.

Elementele foarte puţine de la început au făcut ancheta foarte grea.

„Identificarea autorului a fost posibilă datorită investigaţiilor minuţioase derulate în teren încă de la momentul sesizării faptei, de către o echipă complexă de cercetare formată din lucrători operativi din cadrul IPJ Suceava – Serviciul Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava”, au transmis procurorii într-un comunicat de presă. 

 

Bătrânul era abătut şi a mărturisit că nu putea sta să îl bată copiii

Costel Moroşan, unul din ciobanii care a stat în ultimele zile cu suspectul de omor, a povestit: „Era foarte abătut şi beat, se vedea că are ceva pe suflet. După ce a venit şi Poliţia m-am dus şi l-am întrebat: măi nea Vasile, tu, om bătrân, să faci aşa ceva? El a zis că, din contră, că este bătrân nu putea sta să îl bată copiii. L-ar fi atacat copiii, iar el a scos cuţitul... Aseară (n.r. - marţi seară) a recunoscut, a arătat şi unde a aruncat cuţitul”.

Aşadar, bătrânul a încercat să invoce un soi de legitimă apărare. Varianta că cei doi fraţi au încercat să obţină ceva de la bătrân este confirmată şi de anchetatori.

 

„Sperăm să se facă dreptate, e de strigat la cer ce a făcut acest individ”

În familia băiatului ucis, durerea este greu de descris în cuvinte. Oamenii nu înţeleg cum de a putut fi atât de crud bătrânul de 76 de ani.

Nicuşor Gherasim, fratele mai mare al celor doi fraţi înjunghiaţi, a declarat: „La câtă durere a provocat familiei şi la ce a făcut, atâta îmi doresc să înfunde puşcărie şi să treacă prin momentele prin care trecem noi acum. Sperăm să se facă dreptate, e de strigat la cer ce a făcut acest individ”.

 

Arestat 30 de zile pentru omor calificat

Suspectul de omor a fost reţinut în arestul poliţiei judeţene de marţi noapte, iniţial în baza ordonanţei de reţinere pentru 24 de ore.

Ieri după-amiază, Vasile Dochiţa a fost prezentat de procurorul de caz la Tribunalul Suceava, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

„Mi-au cerut parale şi ţigări, au sărit la mine...”, a declarat bătrânul în timp ce era dus de poliţişti în faţa judecătorului.

Tribunalul Suceava a admis propunerea şi a emis pe numele inculpatului un mandat de arestare pentru 30 de zile, pentru infracţiunea de omor calificat.

„Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale”, a mai transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bătrân de 76 de ani, autorul oribilei crime asupra unui copil de 15 ani.
 Vizualizări articol: 12697 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 6 voturi
Un bătrân de 76 de ani, autorul oribilei crime asupra unui copil de 15 ani2.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Talharii au devenit victime trimis de
(29 sep 2016, 11:47:51
„Nu am vrut să-l omor pe băiat, dar s-a întâmplat. Mi-au cerut parale și țigări. Amândoi au fugit după mine, m-au lovit, iar eu i-am lovit înapoi”, a declarat Vasile Dochița, ieri, la intrarea în Palatul de Justiție.

Adica victimile erau de fapt talhari minori.
Au cam primit ce au cautat. Justitia oricum ii ierta de talharie pentru ca erau minori. Vezi cazul tiganilor minori din Scheia trimisi la furat de parintii lor.
Le-a dat ciobanul plata cuvenita.
Ghinionul ciobanului ca a murit unul din el.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei