Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 sep 2016 - Anul XXI, nr. 223 (6336)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acţiuni în trafic

Mulţi şoferi prinşi băuţi, dar nici un accident, în ,,Ziua Europeană fără persoane decedate în accidente de circulaţie”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai multe echipaje de poliţie au fost mobilizate, miercuri, în acţiuni de control în trafic pe raza judeţului Suceava, în condiţiile în care data de 21 septembrie este declarată ,,Ziua Europeană fără persoane decedate în accidente de circulaţie”. Din fericire, s-a reuşit ca în ziua de 21 septembrie pe raza judeţului Suceava să nu se înregistreze nici un accident rutier soldat cu victime.

Comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, a declarat: „Poliţiştii au acţionat pe drumurile naţionale, europene şi judeţene pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, o prioritate a poliţiştilor constituind-o identificarea persoanelor care conduc vehicule după ce au consumat alcool, aceştia reprezentând un pericol real la siguranţa traficului rutier. În urma acţiunilor desfăşurate s-a reuşit identificarea în flagrant a mai multor şoferi băuţi, fiind întocmite dosare penale la regimul rutier”.

Pe parcursul zilei de miercuri, poliţiştii au întocmit opt dosare penale la regimul rutier, cele mai multe, şase, pe numele unor şoferi care erau băuţi.

Dintre cazurile mai grave, miercuri, în jurul orei 10.40, pe strada 9 Mai din Siret, un echipaj de poliţie rutieră a fost sesizat de o tamponare soldată cu avarierea a trei autovehicule.

Din cercetări poliţiştii au stabilit faptul că, în timp ce conducea un autoturism pe strada 9 Mai din oraşul Siret, un localnic în vârstă de 20 de ani a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu un autoturism parcat pe un trotuar, care, la rândul său, a lovit un alt autoturism parcat în apropiere.

Tânărul de 20 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,99 mg/l alcool în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Într-un alt caz, pentru prinderea unui şofer băut a fost necesară o urmărire în trafic. Miercuri, în jurul orei 17.30, poliţiştii de la Secţia Rurală Vama au fost sesizaţi că pe DN 17, pe raza comunei, circulă cu maşina un conducător auto beat. Patrula deplasată a identificat autoturismul, însă şoferul a refuzat să oprească la semnalul echipajului. După o urmărire de aproximativ un kilometru, autoturismul a fost blocat. La volan a fost identificat un bărbat în vârstă de 69 de ani, din comuna Frumosu, care, a rezultat în urma verificării cu aparatul etilotest, avea o concentraţie de 0,47 mg/l alcool în aerul expirat.

„Poliţiştii atrag atenţia asupra faptului că urmare a consumului de alcool se diminuează coordonarea motrică şi echilibrul, sunt alterate atenţia, percepţia, puterea de judecată şi controlul de sine. Tinerii şoferi băutori sunt şi mai expuşi pericolelor, din cauza lipsei lor de experienţă şi a tendinţei mai mare de a risca, specifică vârstei. Alcoolul îi provoacă conducătorului auto o stare euforică, care îl face pe cel de la volan să se simtă mai curajos, mai îndrăzneţ, dar, în realitate, el nu-şi mai poate controla reacţiile”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mulţi şoferi prinşi băuţi, dar nici un accident, în ,,Ziua Europeană fără persoane decedate în accidente de circulaţie”.
 Vizualizări articol: 2255 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mulţi şoferi prinşi băuţi, dar nici un accident, în ,,Ziua Europeană fără persoane decedate în accidente de circulaţie”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei