Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 sep 2016 - Anul XXI, nr. 216 (6329)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Calcule

Fără parcul Șipote în proprietate, Suceava nu are şanse să aibă suficiente spaţii verzi pentru Planul Urbanistic General

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Demersurile Primăriei Suceava pentru a obţine cele 25 de avize pentru Planul Urbanistic General (PUG), în baza căruia administraţia locală ar trebui să elibereze certificatele de urbanism şi autorizaţiile de construire, s-a blocat la Agenţia de Protecţia Mediului deoarece oraşul nu îndeplineşte norma europeană de spaţii verzi care revin unui locuitor, de minimum 26 mp. Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că deşi suprafaţa împădurită reprezentată de parcul Șipote este în inima oraşului, în calculele necesare pentru avizul APM nu este luată în considerare deoarece nu este în proprietatea administraţiei locale, ci a Direcţiei Silvice şi ar putea fi chiar trecut ca teren extravilan. Astfel, oraşul dispune scriptic de doar 17 mp spaţii verzi/cap locuitor.

Lungu a afirmat că impasul poate fi depăşit doar dacă parcul Şipote îşi schimbă proprietarul, respectiv este transferat de la Direcţia Silvică şi Ocolul Silvic Pătrăuţi la Primăria Suceava. ”Voi face tot ce pot pentru a realiza acest transfer. În proiectul de modernizare a Cetăţii de Scaun am pierdut 13 milioane de euro care ar fi fost alocaţi celei mai spectaculoase părţi de amenajare, cea de la baza Cetăţii, care din păcate nu este a noastră”, a spus primarul.

 

Vechiul PUG a expirat în anul 2009

La această oră, municipiul Suceava dispune de aproximativ 60 de hectare de spaţii verzi, reprezentate de micile parcuri din centru, din zona Cartodrom, amenajările şi aliniamente realizate pe marginea şoselelor, precum şi peticele verzi care au supravieţuit între blocuri.

Alunecările din zona versantului de Nord-Vest au protejat oarecum de construcţii suprafaţa de vegetaţie de 112 hectare, iar cele 63 de hectare ale parcului Şipote sunt cu verdeaţă, dar neamenajate.

Mai menţionăm că vechiul PUG a expirat din 2009 şi de atunci municipalitatea lucrează cu planuri urbanistice zonale (PUZ). Efectul se vede în dezvoltarea urbanistică neunitară. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fără parcul Șipote în proprietate, Suceava nu are şanse să aibă suficiente spaţii verzi pentru Planul Urbanistic General.
 Vizualizări articol: 3450 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fără parcul Șipote în proprietate, Suceava nu are şanse să aibă suficiente spaţii verzi pentru Planul Urbanistic General0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei