Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 aug 2016 - Anul XXI, nr. 193 (6306)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

Sport şi sănătate

”Fustiţele pe bicicletă” câştigă teren

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul participantelor la parada ”Fustiţelor pe bicicletă” în municipiul Suceava creşte de la o ediţie la alta, ceea ce arată sporirea interesului sucevencelor pentru acest mijloc de transport care este nu doar practic, ci şi sănătos. La cea de-a treia ediţie a manifestării, care a avut startul la ora 19.00, din faţa Casei Culturii Suceava, primele participante au venit să se înscrie cu mai mult de jumătate de oră înainte de ora anunţată.

Fetiţe, domnişoare şi doamne de toate vârstele şi-au decorat bicicletele cu bucheţele de flori şi au venit pregătite să demonstreze că mersul pe bicicletă este mijlocul perfect pentru transport urban, mai ales într-un oraş supraaglomerat, cum este şi Suceava. Organizatoarea Irina Ursache, de la Clubul ”Suceava pedalează”, consideră că numărul din ce în ce mai mare al celor care merg pe bicicletă ar trebui să fie un semnal şi pentru autorităţi că este nevoie de piste de bicicletă în oraş.

Bicicleta nu este rezervată doar ieşirilor de weekend, ci a devenit deja o opţiune de transport urban. Rodica Bobaru merge zilnic la serviciu pe bicicletă, de acasă, din cartierul Obcini, până la TPL în Iţcani, staţia Cinema Burdujeni sau cea de la gară. Spune că a învăţat să meargă pe bicicletă abia la 38 de ani şi asta din motive de sănătate, după o intervenţie chirurgicală. ”Merg pe bicicletă de circa un an şi jumătate şi nu mai am nici un fel de probleme. Împreună cu soţul meu ieşim mult şi în weekend, pe trasee mai lungi, dar şi la muncă merg tot pe bicicletă”, afirmă Rodica.

 

Mersul pe bicicletă, recomandat la orice vârstă

Alături de doamne şi domnişoare, la parada de ieri au venit şi mulţi bărbaţi pe biciclete, declarându-se ”însoţitori pentru doamne”. Veteranul grupului a fost Ioan Caraciuc, în vârstă de 76 de ani. A revenit la deplasarea cu bicicleta de mai puţin de doi ani, după o pauză de 40 de ani. ”40 de ani am jucat tenis. Acum merg pe bicicletă. La piaţă, la plata facturilor, la cumpărături mai mici merg numai cu bicicleta”, ne spune Ioan Caraciuc. Acesta a mai menţionat că toată familia merge cu bicicleta, cu excepţia soţiei sale.

Traseul paradei de ieri a fost Casa Culturii - str. Ana Ipătescu - Calea Dornelor - bulevardul George Enescu – Catedrală - str. Mărăşti – Casa Culturii. Organizatorii evenimentului sunt Clubul ”Suceava pedalează”, în parteneriat cu ”Ia Bucovina”, prin Magda Grădinariu şi Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi Suceava, în cadrul proiectului ‎NowWeBike, cofinanţat de ISCA Danemarca şi Comisia Europeană prin Programul Erasmus +. Principalele motivaţii ale manifestării sunt încurajarea mobilităţii urbane, promovarea unui stil de viaţă sănătos, dar şi susţinerea tradiţiei populare, prin portul iilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ”Fustiţele pe bicicletă” câştigă teren.
 Vizualizări articol: 2653 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
”Fustiţele pe bicicletă” câştigă teren5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei