Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 aug 2016 - Anul XXI, nr. 189 (6302)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Îndemn

Flutur a solicitat intensificarea lucrărilor de salubrizare pe drumurile din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a solicitat intensificarea lucrărilor de salubrizare pe drumurile naţionale, judeţene şi comunale, precum şi în parcări. Apelul lui Gheorghe Flutur a fost făcut atât către primarii din judeţ, cât şi direcţiilor de drumuri naţionale şi judeţene. Flutur a subliniat că în zilele următoare judeţul Suceava va fi vizitat de un număr record de turişti şi pelerini, având în vedere evenimentele care au loc la finalul acestei săptămâni, dar şi cele de la începutul săptămânii viitoare. „Am solicitat în special cosirea şi preluarea vegetaţiei de pe marginea drumurilor şi a şanţurilor, golirea coşurilor de gunoi şi igienizarea parcărilor”, a spus şeful administraţiei judeţe. El a adăugat că în această acţiune sunt implicate administraţiile locale, Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Suceava, Secţiile Drumuri Naţionale Suceava şi Câmpulung Moldovenesc, precum şi Direcţia Silvică Suceava.

În perioada următoare, în judeţul Suceava au loc mai multe evenimente şi festivaluri la care sunt aşteptaţi să participe un număr mare de turişti şi pelerini. Astfel, până duminică, 14 august, la Cetatea de Scaun a Sucevei are loc Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”. Începând de astăzi, 13 august, şi până luni, 15 august, la Ciocăneşti va avea loc o nouă ediţie a Festivalului Național al Păstrăvului.

Un număr mare de pelerini şi turişti sunt aşteptaţi să vină la manifestările „De hram în Bucovina”, din localităţile Putna şi Cacica.

 

Programul evenimentelor de la Putna şi Cacica

Pelerinii sunt aşteptaţi la Putna încă de duminică seara, când de la ora 18:00 va începe slujba Privegherii la Praznicul Adormirii Maicii Domnului. Slujbele de luni, 15 august, vor începe la ora 7:00, cu slujba Sfântului Maslu şi Acatistul Adormirii Maicii Domnului, iar de la ora 9:00 va începe Sfânta Liturghie.

Programul celebrărilor dedicate hramului şi pelerinajului de la Cacica va începe tot duminică, 14 august, de la ora 10:00, cu celebrarea penitenţială. La ora 13:30 este programată sosirea pelerinajului persoanelor consacrate şi al tinerilor la sanctuarul catolic din Cacica, iar de la ora 22:00 va începe privegherea mariană, recitarea Rozariului şi procesiunea cu lumânări în jurul sanctuarului. Slujbele de luni, de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului de la sanctuarul din Cacica, vor începe dimineaţă, la ora 6:00, iar de la ora 11:00 va începe Sfânta liturghie solemnă pontificală a hramului, cu venerarea icoanei Maicii Domnului din Cacica, încheiată cu procesiunea în jurul bazilicii. Anul acesta, la celebrările hramului sanctuarului de la Cacica a fost invitat şi Preafericirea Sa Fouad Twall, patriarh latin al Ierusalimului. Tot pe 15 august, în comuna Cacica va fi organizată „Sărbătoarea Diasporei”, un spectacol folcloric extraordinar al Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu“, dedicat românilor din diaspora.

De precizat că tot duminică, 14 august, câteva sute de armeni din ţară şi din străinătate sunt aşteptaţi să participe la hramul Mănăstirii Hagigadar.

Manifestările din perioada următoare vor continua cu Festivalul de rock „Bucovina Rock Castle” (18-20 august) şi cu Festivalul Internațional de Film „UNICA” din Suceava (19-26 august).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur a solicitat intensificarea lucrărilor de salubrizare pe drumurile din judeţ.
 Vizualizări articol: 2622 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Flutur a solicitat intensificarea lucrărilor de salubrizare pe drumurile din judeţ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei