Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 aug 2016 - Anul XXI, nr. 182 (6295)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aglomeraţie mare

Sute de persoane se prezintă zilnic la Serviciul de Paşapoarte Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sute de persoane au luat cu asalt Serviciul de Paşapoarte Suceava pentru a depune cererile pentru obţinerea acestor documente. Prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, a spus că în această perioadă, într-o zi se înregistrează în medie 350 de cereri, dublul numărului de cereri depuse într-o zi din alte luni ale anului. Constantin Harasim a precizat că începând cu data de 1 august 2016 s-a constatat o supraaglomerare a ghişeelor de depunere a documentelor pentru eliberarea paşapoartelor. Aceeaşi problemă s-a identificat şi pentru programările online, prefectul precizând că ieri, 4 august 2016, s-a ajuns cu programările pentru data de 22 august 2016.

„Până în prezent, s-au eliberat în fiecare dimineaţă bonuri cu numere de ordine, pentru ziua în curs, în limita a 220 de persoane, însă la ora 8:00 toate erau epuizate. De asemenea, prin metoda de programare online sunt înscrise zilnic aproximativ 105-110 persoane”, a spus prefectul judeţului Suceava. El a mai adăugat că în condiţiile în care un număr mare de persoane au rămas fără posibilitatea de a depune documentele pentru eliberarea paşaportului în aceeaşi zi, s-a luat decizia ca bonurile de ordine să fie distribuite şi pentru zilele următoare. „Ieri s-au epuizat toate bonurile pentru ziua de vineri, 5 august 2016, şi estimăm că se vor înmâna şi cele pentru data de luni”, a spus Constantin Harasim, care a adăugat că bonurile de ordine se eliberează pe baza actului de identitate sau certificatului de naştere şi în mod obligatoriu a chitanţei, pentru fiecare persoană în parte.

El a mai precizat că în mod normal, într-o zi a lunii iunie la Serviciul de Paşapoarte Suceava se primeau circa 150-170 cereri, la  cele trei staţii de lucru, având în vedere faptul că o cerere se prelucrează în aproximativ 6-8 minute.

 

Unele persoane iau un singur bon de ordine şi vin la ora programată cu toată familia

Constantin Harasim a arătat că în această perioadă, media zilnică a fost de 350 cereri, iar la punctul de lucru Rădăuţi se înregistrează 155 cereri pe zi, faţă de 70-80 în alte perioade.

În activitatea Serviciului de Paşapoarte din această perioadă au fost semnalate o serie de probleme care îngreunează activitatea, una dintre acestea fiind că o persoană solicită un singur bon de ordine, iar în momentul în care vine să depună cererea se prezintă împreună cu alţi membri ai familiei. Aceeaşi situaţie s-a înregistrat şi în cazul unor persoane care au făcut programare online pentru o singură persoană.

Pe de altă parte, prefectul a mai spus că până în momentul de faţă nu s-au primit alte comunicări oficiale, astfel încât în spaţiul Uniunii Europene, inclusiv în Marea Britanie persoanele cu vârsta mai mare de 14 ani pot călători în continuare cu cartea de identitate. Harasim a spus că activitatea zilnică a acestui serviciu este îngreunată şi de o serie de probleme tehnice, cum ar fi  întreruperi ale alimentării cu energie electrică, ale aplicaţiei informatice sau  defecţiuni ale aparaturii.

„Precizăm că paşaportul electronic se poate ridica şi pe bază de procură de la sediul Serviciului Evidenţă şi Eliberarea Paşapoartelor Simple sau de la ambasada statului în care titularul locuieşte”, a explicat Constantin Harasim.

Programul de lucru al personalului Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Suceava a fost modificat în perioada 1-19 august 2016, astfel încât preluarea imaginilor şi a documentaţiei la sediul din Suceava se face zilnic între orele 8:00 şi 19:00, în timp ce punctul de lucru mobil din Rădăuţi funcţionează marţi, între orele 8:00 şi 16.00. Programul de eliberări paşapoarte la sediul din Suceava a rămas neschimbat, respectiv: luni, marţi, joi, vineri: 08.30-16.30, şi miercuri de la 8:30 până la 18:30.

Solicitanţii se pot programa şi online, pe site-ul www.prefecturasuceava.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de persoane se prezintă zilnic la Serviciul de Paşapoarte Suceava.
 Vizualizări articol: 3511 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sute de persoane se prezintă zilnic la Serviciul de Paşapoarte Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei