Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 iul 2016 - Anul XXI, nr. 166 (6279)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Au nevoie de ajutor

O femeie din Baia, mamă a doi copii, trăieşte la limita sărăciei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O femeie din comuna Baia, Corina Zamfira Piros, mamă a doi copii şcolari, unul în vârstă de 15 ani, celălalt în vârstă de 12 ani, trăieşte la limita sărăciei. Femeia nu are locuinţă proprie şi stă în casa părinţilor, formată dintr-o cameră şi o bucătărie, în condiţii modeste. Copiii învaţă, din păcate, la lumina lumânării, pentru că locuinţa nu are energie electrică. Femeia ne-a povestit că îi este foarte greu să trăiască doar din alocaţia copiilor şi din pensia de gradul II pe care o primeşte unul dintre copii, în valoare de 123 de lei. Din păcate, după cum ne-a confirmat şi purtătoarea de cuvânt de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, Nicoleta Daneliuc, copilul în vârstă de aproape 15 ani a fost diagnosticat cu „bronsiectazie, lob inferior stâng, lobectomie stângă, chist bronhogen, lob inferior stâng operat” şi ar trebui să meargă de urgenţă la o clinică din Iaşi, doar că mama nu are bani pentru transport.

„Şi mama copiilor este bolnavă, însă pe mine mă îngrijorează copilul. Este greu să trăiască trei persoane, din care doi şcolari, doar din alocaţii şi munci ocazionale. Mama copiilor are nevoie de bani pentru transport la spitalul din Iaşi, dar şi pentru alimente, rechizite, încălţăminte şi haine pentru cei doi copii”, ne-a spus Nicoleta Daneliuc.

Până în luna mai, Corina Zamfira Piros a beneficiat de ajutor social de la primărie şi i-a fost mai uşor cu cheltuielile casei, dar ajutorul acesta i-a fost „tăiat”, „pentru că am o datorie de 2.000 de lei la plata gunoiului, eu neştiind că am de plătit aşa ceva”. Între timp, femeia, cu ajutorul unei asociaţii umanitare, şi-a achitat datoria şi va reintra în drepturi pentru ajutorul social. Reprezentanţii Primăriei Baia au promis că îi vor acorda femeii şi un ajutor de urgenţă. Cei care vor să o ajute pe femeia din Baia şi pe cei doi copii minori care vor să meargă la şcoală, dar le lipsesc rechizitele, ghiozdanele, hainele, încălţămintea, alimentele pot să ia legătura cu femeia, la numărul de telefon 0751 410 974. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O femeie din Baia, mamă a doi copii, trăieşte la limita sărăciei.
 Vizualizări articol: 3630 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O femeie din Baia, mamă a doi copii, trăieşte la limita sărăciei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei