Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 iul 2016 - Anul XXI, nr. 159 (6272)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Duminică, 10 iulie

Campanie de strângere de fonduri în municipiul Dorohoi, organizată de Salvaţi Copiii – Filiala Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Salvaţi Copii – Filiala Suceava va organiza duminică, 10 iulie, o campanie de strângere de fonduri în municipiul Dorohoi, cu sprijinul Primăriei Dorohoi. Acţiunea va avea loc în Piaţa Grigore Ghica, în intervalul orar 11.30 – 14.30. Tot duminică, de la ora 6:00, maratonistul Tandin Cernica va alerga 90 de km, pe traseul Suceava – Dorohoi – Suceava, pentru a susţine Campania ”Un gest pentru o viaţă”. Preşedinta Salvaţi Copiii – Filiala Suceava, Camelia Iordache, a declarat că anul acesta „ne-am propus să dotăm Spitalul din Dorohoi cu un incubator de transport pentru că, numai în anul 2015, în spital s-au născut prematur 31 de copii, din care 26 au fost transferaţi la Suceava sau Botoşani deoarece spitalul nu deţine clasificarea necesară asigurării condiţiilor optime pentru acordarea şansei la viaţă acestor copii. Până în prezent au fost organizate campanii de strângere de fonduri în Suceava şi Botoşani şi a fost colectată suma de 22.000 lei, iar din sponsorizările făcute de societăţile comerciale a fost obţinută suma de 11.500 lei (în total aprox. 7.400 de euro). Valoarea unui incubator de transport este de 11.500 euro. Pentru a completa suma necesară vom organiza pe 10 iulie o campanie de strângere de fonduri în municipiul Dorohoi”. Maratonistul Tandin Cernica este susţinătorul campaniei şi, pentru a sensibiliza populaţia, a alergat 110 km, de la Vatra Dornei la Suceava (la debutul campaniei din 2014) şi 60 km, de la Suceava la Câmpulung Moldovenesc (2015), cu ocazia evenimentului de donare a echipamentelor. Și anul acesta, Tandin Cernica doreşte să susţină Campania ”Un gest pentru o viaţă” şi să alerge 90 km, pe traseul Suceava – Dorohoi - Suceava.

 

Donaţii online şi prin SMS la 8844 cu codul SALVEZ (2 euro lunar)

Filiala Suceava a donat echipamente secţiei de neonatologie din cadrul Spitalului Judeţean ”Sfântul Ioan ce Nou” Suceava, maternităţilor din cadrul spitalelor municipale Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc (judeţul Suceava) şi Spitalului Judeţean Botoşani. Camelia Iordache a adăugat că pentru a salva o viaţă, câteodată, „este nevoie doar de un gest. Orice sprijin acordat, prin donaţii online şi prin SMS la 8844 cu codul SALVEZ (2 euro lunar) este binevenit”. Pentru detalii suplimentare, persoana de contact este Elena Ailincă, coordonator proiect, tel: 0748 083 584, email: suceava@salvaticopiii.ro.

Salvaţi Copiii îşi propune schimbarea statisticilor dureroase: în fiecare an pierdem aproximativ 1.700 de nou-născuţi. La fiecare 5 ore, un copil mai mic de un an moare. Ţara noastră se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană cu o rată a mortalităţii infantile de 8,8 la 1.000 de copii născuţi vii în 2014, cauza principală fiind naşterile premature. O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame şi copii şi dotarea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante. Echipa Salvaţi Copiii România, susţinută de specialişti locali (medici de familie, asistenţi sociali, mediatori sanitari) s-a implicat, din 2011 şi până în prezent, în acţiuni de îmbunătăţire a stării de sănătate a mamelor şi copiilor până în 5 ani din 31 de comunităţi rurale dezavantajate. Astfel, 18.836 de beneficiari, dintre care: 13.679 de copii între 0-5 ani, 3.266 de mame tinere şi 1.891 de gravide au beneficiat de susţinerea Salvaţi Copiii. Cu sprijinul companiilor şi miilor de donatori care s-au alăturat campaniilor ”Bun venit pe lume!” şi ”Un gest pentru o viaţă”, au fost dotate în ultimii patru ani 58 de maternităţi şi secţii de nou-născuţi cu echipamente medicale moderne în valoare de 7.300.000 de lei, contribuind la salvarea a peste 18.000 de copii, anual.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campanie de strângere de fonduri în municipiul Dorohoi, organizată de Salvaţi Copiii – Filiala Suceava.
 Vizualizări articol: 2281 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Campanie de strângere de fonduri în municipiul Dorohoi, organizată de Salvaţi Copiii – Filiala Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei