Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 iul 2016 - Anul XXI, nr. 156 (6269)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

17-19 iunie

Lansări de carte, expoziţii, momente artistice, la Zilele Colegiului Naţional “Dragoş Vodă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul Naţional “Dragoş Vodă” din Câmpulung Moldovenesc şi-a sărbătorit, în perioada 17-19 iunie, Zilele Colegiului, la 109 ani de la înfiinţare, program din care nu au lipsit mai multe lansări de carte, momente artistice, dezbateri, la care au luat parte sute de elevi. După momentul deschiderii manifestării, oficiat de directoarea Colegiului Naţional “Dragoş Vodă”, prof. Dorina Carp, elevi, profesori, părinţi, foşti elevi şi invitaţi au marcat acest eveniment printr-o amplă paletă de acţiuni: sesiune de comunicări la secţiunile real - uman, prezentări de carte, lansarea revistelor colegiului, sărbătorirea Zilei Mediului, prin prezentarea proiectelor de mediu. La acţiunile de mediu au fost antrenaţi elevii coordonaţi de profesorii de la catedrele de ştiinţe, Adina Ciobanu, Daniela Zancu, Lăcrămioara Mişină, Mariana Ciubotariu. Tot în cadrul Zilelor Colegiului, elevii au prezentat proiecte la disciplinele socio-umane, au organizat un cenaclu literar, un spectacol folcloric, expoziţii de postere, machete, desene şi fotografii, expoziţie “Eco - Arta” de obiecte realizate din materiale reciclabile, “Eco-gala” costumelor realizate din materiale reciclabile, expoziţie de produse culinare tradiţionale, competiţii sportive.

 

Lansări de reviste, teatru

La Colegiul„Dragoş Vodă” a fost lansată joi, 16 iunie, cartea „Frânturi de gânduri în lumină” de Mirela Ungurean. Despre carte şi autoarea volumului le-au vorbit  elevilor din clasa a IX-a B prof. Maria Ghiţă, bibliotecar, şi prof. Gabriela Tănăsan. Autoarea cărţii, Mirela Ungurean, a avut o intervenţie interactivă, adresându-le elevilor câteva întrebări care, de fapt, au frământat-o şi pe ea, care au determinat-o să scrie. “Gândită, scrisă cu mult talent şi sensibilitate, cartea are caracter autobiografic, cuprinzând amintiri, evocări, reflecţii despre oameni, locuri, întâmplări, despre viaţă, timp, aducând în faţa cititorului modele şi repere morale, spirituale, valori general valabile”, după cum a spus prof. Maria Ghiţă.

Vineri, 17 iunie, a avut loc lansarea revistelor „Lyceum” şi ”Bucovina strămoşească”. Colectivele de redacţie, formate din elevi, le-au prezentat colegilor revistele pe care le-au redactat în perioada martie-aprilie. Cu prilejul sărbătoririi, anul acesta, a 400 de ani de la naşterea marelui dramaturg englez William Shakespeare, elevii colegiului, îndrumaţi de profesoarele Adelina Nistor, Alina Negură şi Alina Hriţcu, au prezentat un moment artistic Shakespeare, bine pregătit şi organizat, răsplătit cu aplauze de spectatori. Actorii Dan Leontieş, Diana Ciosnar, Eliza Zai au adus pe scenă personaje celebre din piesele lui Shakespeare, au recitat sonete în limba engleză, au prezentat monologuri din “Hamlet”, “Regele Lear”, apoi, într-un decor deosebit, fragmente din “Visul unei nopţi de vară”, “Romeo şi Julieta”, “Îmblânzirea scorpiei”.

Elevii Iustina Horga, Mădălina Lupupopi şi Marius Turda au prezentat proiectul „Hrana tradiţională - valoare vitală şi etnoculturală”, coordonat de prof. Dorina Ghidion, Angela Cărloanţă şi Anca Niga, proiect care a obţinut locul II la faza judeţeană a Concursului „Cultură şi Civilizaţie în România”, moment apreciat de audienţă şi ilustrat prin bucatele tradiţionale expuse. 

 

Dezbateri, momente folclorice

Coordonaţi de prof. Angelica Cârloanţă, consilier educativ, elevele Noemi Becica, Eliza Istrate, Larisa Popescu şi Eliza Zai, din clasa a X-a D, s-au implicat în derularea proiectului antidrog, având ca scop prevenirea, combaterea, conştientizarea tinerilor în legătură cu riscul consumului de droguri şi al fumatului. Cu acest proiect elevii au participat la Concursul Naţional Antidrog ”Împreună”, unde au obţinut locul I la faza judeţeană, calificându-se pentru etapa naţională. Atât la Biblioteca Municipală, cât şi la biblioteca liceului, elevii claselor a X-a A şi a IX-a B au participat la o suită de activităţi dedicate comemorării lui Mihai Eminescu.

Ziua Mediului a fost sărbătorită şi anul acesta de elevi şi profesori în aula colegiului. Scopul acestui eveniment, coordonat de prof. Adina Ciobanu, a fost înţelegerea modului în care umanitatea este legată de natură, conştientizarea elevilor asupra efectelor negative ale poluării şi implicarea în vederea unor atitudini responsabile faţă de mediul înconjurător şi comunitate.

La Zilele Colegiului„Dragoş Vodă”, membrii clubului de dezbateri au făcut retrospectiva activităţilor derulate în cursul anului. Coordonaţi de prof. dr. Doiniţa Vasiliu şi prof. Emilia Cârdeiu, elevii colegiului au participat, pe parcursul întregului an, la dezbateri care au urmărit dezvoltarea abilităţilor de comunicare, dezvoltarea capacităţii de a construi răspunsuri la diferite provocări, sub formă de argumente coerente, dezvoltarea capacităţii de a identifica erorile în argumentările diferiţilor parteneri. Aceste întâlniri sunt săptămânale.

Nu puteau lipsi din programul Zilele Colegiului momentele artistice susţinute de elevii pasionaţi de folclor Mădălina Lupupopi şi Iustina Horga, solişti vocali apreciaţi şi iubiţi de colegi, şi de instrumentiştii Cătălin Ţaran, Ghiorghiţă Burduhos şi Răzvan Lazăr, coordonaţi de prof. Bogdan Faraon, care au dat o probă de mare virtuozitate, în aplauzele publicului entuziast.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lansări de carte, expoziţii, momente artistice, la Zilele Colegiului Naţional “Dragoş Vodă”.
 Vizualizări articol: 1570 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lansări de carte, expoziţii, momente artistice, la Zilele Colegiului Naţional “Dragoş Vodă”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Brânză scăzută țărănește Este un preparat simplu, țărănesc, foarte rapid și gustos. Este și o soluție ideală dacă ne rămâne prin frigider brânză de vacă nefolosită de 2-3 zile, care a devenit acrișoară și nu mai merge utilizată la altceva. Pentru acest preparat... Citeşte