Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 iun 2016 - Anul XXI, nr. 146 (6259)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Scandal

Lupta pentru majoritate a dus la nevalidarea Consiliului Local Moara şi a noului primar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şedinţa de validare a Consiliului Local Moara şi a noului primar, Eduard Ferdinand Dziminschi, programată ieri la Căminul Cultural din localitate, a luat o turnură surprinzătoare la prima vedere, nici consilierii locali şi nici primarul neputând fi validaţi. Mişcarea a fost pregătită însă de tabără PSD, a primarului ales, care încearcă se pare să provoace noi alegeri pentru Consiliul Local. Unul dintre consilierii PNL, ultimul care trebuia validat, a primit doar şapte voturi „pentru”, în timp ce alţi şapte consilieri locali s-au obţinut de la vot. Fără majoritate, consilierul nu a putut fi validat şi automat nu a putut fi validat nici Consiliul Local.

 

Cum s-au desfăşurat jocurile care au dus la nevalidarea Consiliului Local

Jocurile de ieri s-au desfăşurat după următorul scenariu: deşi fostul primar Constantin Prodaniuc a pierdut alegerile, candidând din partea PNL, partidul său a obţinut şapte mandate de consilier local. Celor şapte li s-a alăturat şi Dorel Constantin Dumitraş, care a candidat la postul de primar din partea UNPR, astfel că s-a format o majoritate de opt consilieri din totalul de 15. PSD cu şase consilieri, alături de unul de la ALDE, a rămas astfel în minoritate, deşi primarul ales este din partea PSD.

În aceste condiţii, când s-a trecut la validarea consilierilor locali, toţi au fost votaţi în unanimitate, până s-a ajuns la consilierul PNL Gheorghe Turineac. Acesta nu a primit decât şapte voturi (el nu poate vota), în timp ce candidaţii PSD şi cel ALDE s-au abţinut. La un raport de 7 la 7, consilierul nu a putut fi validat. Preşedintele de comisie de la Prefectura Suceava a fost nevoit în aceste condiţii să anuleze şedinţa.

Dorel Constantin Dumitraş, candidatul UNPR, a catalogat această strategie drept un joc murdar: „Este un joc murdar, în sensul că noi am validat consilierii lor, iar ei au avut de la început această strategie, de a bloca acest consiliu local, pentru că nu au majoritate. Se va bate pasul pe loc, iar oamenii din Moara aşteaptă cu totul altceva.”

 

Primarul a admis că nu respinge ideea de noi alegeri

De cealaltă parte, cei din tabără PSD au acuzat că nu l-au votat pe Gheorghe Turineac pentru că acesta ar fi avut o campanie electorală murdară, plină de intimidări şi ameninţări.

Miza reală nu pare a avea însă legătură directă cu acest consilier.

De altfel, primarul ales din partea PSD a recunoscut după anularea şedinţei că el şi grupul său de consilieri nu ar fi împotriva organizării de noi alegeri pentru Consiliul Local al comunei Moara.

În cazul unor noi alegeri, primarul ar putea spera să obţină mai multe voturi şi o majoritate. Miza acestui război este legată şi de postul de viceprimar, pentru care se bat mai mulţi consilieri locali.

Preşedintele de şedinţă a anunţat că îl va consulta pe prefectul Sucevei cu privire la această problemă şi probabil va mai fi o tentativă de constituire a Consiliului Local. Dacă nici la a doua şedinţă nu se va ajunge la un consens, va urma organizarea de noi alegeri pentru Consiliul Local.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lupta pentru majoritate a dus la nevalidarea Consiliului Local Moara şi a noului primar.
 Vizualizări articol: 7052 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Lupta pentru majoritate a dus la nevalidarea Consiliului Local Moara şi a noului primar5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Spumă de căpșuni (fără frișcă)               Este un desert rapid, ușor, răcoritor și foarte gustos. Dar poate cea mai mare calitate a acestui preparat este versatilitatea sa – poate deveni repede o spumă... Citeşte