Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 iun 2016 - Anul XXI, nr. 141 (6254)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Final previzibil

Dosarul în care comisarul-şef Ioan Crap a fost cercetat pentru că ar fi sunat s-o scape din necaz pe Delia Moldoveanu, clasat de procurorii DNA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La doi ani după ce comisarul-şef Ioan Crap, pe atunci la comanda Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava, a fost înştiinţat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie că împotriva lui s-a început urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, zilele trecute ofiţerul a fost anunţat că dosarul care-l priveşte a fost clasat.

„Se dispune clasarea cauzei privind pe inculpatul Crap Ioan pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu întrucât nu au rezultat probe certe şi suficiente care să dovedească dincolo de orice dubiu că persoana a săvârşit infracţiunea”, se arată în ordonanţa de clasare a dosarului.

Ce-i drept, se mai menţionează în acelaşi act că din acest dosar s-a disjuns un altul, care a fost trimis la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, în care Ioan Crap va fi cercetat pentru fals în declaraţii.

Dosarul în care s-a dispus clasarea este cel în care comisarul-şef Ioan Crap era suspectat că ar fi sunat un subaltern pentru a-l determina să nu o sancţioneze pe Delia Moldoveanu, care în aprilie 2014 a fost prinsă în trafic având o viteză mai mare decât cea admisă pe porţiunea respectivă de drum. Mai exact, Delia Moldoveanu, fost director executiv adjunct al APIA Suceava, avea o viteză de 75 km/h, faţă de 50 km/h, cât era normal. De altfel, pentru această abatere, Delia Moldoveanu a fost sancţionată de poliţistul care a prins-o în trafic.

Mai trebuie spus că în acest dosar s-a derulat şi un experiment judiciar, care a dus la concluzia că Delia Moldoveanu nu circula cu o viteză mai mare decât cea înregistrată de radar, iar imaginile surprinse nu au fost alterate în vreun fel.

 

Ce spunea comunicatul DNA din iunie 2014

În iunie 2014, comisarul-şef Ioan Crap a devenit inculpat într-un dosar al DNA Suceava. Iată cum suna comunicatul oficial al DNA de la acea vreme: „Din ordonanța de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora, la data de 6 aprilie 2014, inculpatul Crap Ioan, în virtutea atribuţiilor sale de serviciu de adjunct al şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava, la solicitarea telefonică a unei persoane (preot) şi-a încălcat atribuţiile de serviciu şi a intervenit pe lângă un agent de poliţie din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere din cadrul IPJ Suceava, aflat în timpul serviciului cu un autoturism prevăzut cu staţie radar, pentru ca acesta să nu dispună măsura reţinerii permisului de conducere unei persoane cu funcție de conducere la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, Centrul Judeţean Suceava şi sancţionarea contravenţională a acesteia, deşi agentul constatase încălcarea prevederilor legale, ce impunea luarea acestei măsuri”, se menţiona în comunicatul DNA din 2014.

Preotul care a sunat este Cătălin Axinte, fost consilier administrativ la Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, iar persoana pentru care s-a intervenit era Delia Moldoveanu, fostul director executiv adjunct al APIA Suceava.

 

„Procurorul de caz trebuia să informeze pe cineva despre execuţia mea sigură”

Ca efect imediat al punerii în mişcare a acţiunii penale în calitate de inculpat, în iunie 2014 comisarul-şef Ioan Crap a fost pus la dispoziţie, ceea ce a însemnat că nu a mai putut ocupa funcţia de şef al IPJ Suceava. Ofiţerul crede că tocmai asta a fost miza reală a dosarului care s-a terminat recent cu soluţia de clasare.

„Dacă soluţia de clasare era dată la timpul potrivit, trebuia să fiu repus în drepturi de îndată. Ori, tocmai acest aspect nu s-a dorit, ca eu să revin la şefia IPJ Suceava. Nu pot să uit constatarea judecătorului de drepturi şi libertăţi care a analizat dosarul atent când am solicitat soluţionarea într-un termen rezonabil. Mai exact, judecătorul a observat că primul act al DNA, după ce mi s-a adus la cunoştinţă calitatea de inculpat, a fost o adresă către IGPR prin care se interesau dacă am fost îndepărtat din funcţia de şef al IPJ Suceava. Ca atare, am suspiciunea rezonabilă că procurorul de caz trebuia să informeze pe cineva despre execuţia mea sigură, că un astfel de răspuns de la IGPR nu ar fi avut cum să-l ajute să stabilească viteza cu care circula Delia Moldoveanu în aprilie 2014. Şi dacă tot este vorba de implicarea preoţilor în acest dosar, nu-mi rămâne decât, ca un bun creştin, să mă rog în fiecare zi şi să aprind câte o lumânare pentru sănătatea duşmanilor, că doar aşa ne învaţă Biblia”, a declarat comisarul-şef Ioan Crap. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dosarul în care comisarul-şef Ioan Crap a fost cercetat pentru că ar fi sunat s-o scape din necaz pe Delia Moldoveanu, clasat de procurorii DNA.
 Vizualizări articol: 9335 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 6 voturi
Dosarul în care comisarul-şef Ioan Crap a fost cercetat pentru că ar fi sunat s-o scape din necaz pe Delia Moldoveanu, clasat de procurorii DNA2.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   F.bine trimis de
(18 iun 2016, 09:53:55
Bine că n-a fost trafic de influenţă.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Rulouri de pui cu nuci și cascaval Sunt delicate, delicioase și ușor de făcut. Pe orice masă, fie ea festivă sau doar în familie, vor arăta bine și vor cuceri definitiv aprecierile pofticioșilor prezenți.Avem nevoie de:Un piept de pui, un pumn de miez de nucă, 3 felii de... Citeşte