Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 iun 2016 - Anul XXI, nr. 139 (6252)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Măsuri jandarmi

Fostul primar din Slatina, amendat împreună cu susţinătorii săi, după scandalul electoral cu drum blocat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scandalul izbucnit luni, 6 iunie, imediat după alegerile locale din comuna Slatina, când fostul primar Ilie Gherman şi susţinătorii săi au contestat pierderea scrutinului la o diferenţă de câteva voturi, iar grupul de oameni a blocat drumul, în faţa primăriei, încercând să oprească maşina care transporta buletinele de vot, s-a lăsat cu aplicarea a numeroase amenzi. După ce a identificat persoanele participante, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava a dat 30 de amenzi, în valoare de 18.000 de lei. În total, au fost amendaţi 22 de oameni, cei care au fost consideraţi capii revoltei încasând câte două sancţiuni contravenţionale. Printre cei amendaţi se află şi fostul primar Ilie Gherman, marele perdant al alegerilor locale, în faţa nepotului său Vlad Gherman.

Pentru că lupta a fost extrem de strânsă, iar fiecare vot a contat, Ilie Gherman nu a acceptat, cel puţin în primă fază, înfrângerea. Alături de grupul său de susţinători acesta a blocat drumul judeţean din Slatina.

„Am fost la judeţ şi am cerut să se numere din nou toate voturile. Cei de acolo au trimis o hârtie la Slatina, dar cei de la Biroul Electoral nu vor s-o ia în seamă”, le-a spus Ilie Gherman jandarmilor care încercau să-l convingă să deblocheze drumul. La un moment dat, unul dintre jandarmi chiar l-a întrebat: „De ce nu mutaţi maşina de aici, din stradă?”, indicând spre maşina primarului pusă de-a latul pe şosea.

Având în vedere incidentele care au mai fost de-a lungul anilor la Slatina şi care l-au avut mai de fiecare dată în prim-plan pe primarul Ilie Gherman,    mobilizarea forţelor de ordine de la Poliţie şi Jandarmerie a fost pe măsură în data de 6 iunie. Mascaţii poliţiei erau înarmaţi până în dinţi, inclusiv cu puşti şi butelii cu gaze lacrimogene, în timp ce jandarmii erau pregătiţi să intervină şi ei cu arme şi scuturi.  Din fericire, spiritele nu au degenerat şi mai mult. 

 

Pentru ce au fost date amenzile

Revenind la amenzi, 22 dintre ele au fost aplicate în baza Legii 60/1991, privind organizarea şi desfăşurarea manifestărilor publice. Mai exact s-a avut în vedere articolul 26, aliniatul 1, litera d, care sancţionează participarea la adunări publice nedeclarate sau interzise şi urmate de refuzul părăsirii locurilor de desfăşurare a acestora, la avertizările şi somaţiile organelor de ordine făcute potrivit legii.

Celelalte 8 amenzi au fost date în baza Legii 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a ordinii şi liniştii publice, în baza articolului 2, punctul 2, care sancţionează constituirea unui grup format din trei sau mai multe persoane care incită la dezordine socială. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul primar din Slatina, amendat împreună cu susţinătorii săi, după scandalul electoral cu drum blocat.
 Vizualizări articol: 8719 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Fostul primar din Slatina, amendat împreună cu susţinătorii săi, după scandalul electoral cu drum blocat5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei