Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 iun 2016 - Anul XXI, nr. 139 (6252)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Muncă în zadar

Crescători de vaci din toate colţurile judeţului, păgubiţi după ce firma colectoare de lapte a intrat în insolvenţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Crescători de vaci din multe zone ale judeţului, de ordinul sutelor, cel puţin, nu şi-au primit sumele pentru laptele predat firmei LACTALPINA SRL Vadu Moldovei, care de câteva luni de zile a intrat în procedura insolvenţei. Firma a intrat în procedura falimentului din luna noiembrie a anului trecut, prin decizie a instanţei de judecată, în prezent lichidatorul judiciar fiind în procedură de evaluare a bunurilor mobile şi imobile identificate în patrimoniul debitoarei.

Firma a fost dată deja în judecată şi de mai multe companii către care are datorii mari, în timp ce dintre producătorii de lapte puţini au deschis până acum acţiuni în instanţă. Aceştia ar urma să se înscrie la masa creditorilor, pentru a recupera măcar o parte din prejudiciu. Descurajaţi de şansele reduse de a-şi mai putea recupera prejudiciul şi fără a fi uniţi într-o asociaţie puternică, mulţi fermieri s-au resemnat deja că au pierdut sume importante de bani. Unii au livrat cantităţi mari de lapte şi au de primit sume de ordinul zecilor de mii de lei. De altfel, mulţi dintre ei nici nu ar avea în baza a ce documente să deschidă un proces pentru recuperarea prejudiciului. Asta pentru că mulţi au doar o serie de caiete de cote de lapte, pe care sunt înscrise cantităţile livrate. Aceste probleme îi afectează pe oameni şi din alt punct de vedere, anume că nu au baza legală pentru a putea justifica cotele de lapte şi a solicita subvenţiile oferite prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Suceava.  Oamenii sunt dezorientaţi şi nu ştiu unde să se adreseze, atâta timp cât de la APIA li se spune că problema contractelor comerciale dintre ei şi firma colectoare nu priveşte instituţia. 

Monitorul de Suceava a relatat în mai multe rânduri despre oameni care au reclamat că au livrat cantităţi importante de lapte, dar nu şi-au primit banii. Reprezentanţii firmei nu au negat datoriile, însă de fiecare dată au invocat că au de recuperat la rândul lor debite de la alte societăţi şi au precizat că atunci când o vor face, îşi vor plăti şi ei datoriile. În câteva cazuri, când a ieşit scandal, aceştia au plătit datoriile, însă aceste situaţii fericite au fost punctuale.

De exemplu, în luna aprilie a anului trecut, crescători de vaci din Berchişeşti nemulţumiţi că nu-şi primeau banii pe lapte au blocat maşina de colectare a firmei din Vadu Moldovei. Ei aveau de recuperat în total 25.000 de lei. Cazul acestor oameni a fost fericit, după acest incident ei primindu-şi banii care li se cuveneau pe laptele predat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Crescători de vaci din toate colţurile judeţului, păgubiţi după ce firma colectoare de lapte a intrat în insolvenţă.
 Vizualizări articol: 8680 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Crescători de vaci din toate colţurile judeţului, păgubiţi după ce firma colectoare de lapte a intrat în insolvenţă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei